Sabadell construirà un total de 528 habitatges de lloguer protegit

Entre el nou edifici i el que s’està aixecant a la ctra. de Barcelona ja s’han començat a construir més d’una cinquantena dels nous habitatges previstos

Les obres de la nova promoció d’habitatges de lloguer protegit al carrer de  Francesc Layret ja estan en marxa. Amb el nou edifici, que comptarà amb 32  pisos, avancen els plans municipals per iniciar 8 promocions amb 528 habitatges  a preu protegit aquest mandat. La de Francesc Layret és la segona de les  promocions, després que fa unes setmanes comencés la construcció de l’edifici  de la ctra. de Barcelona, amb 21 pisos. A hores d’ara doncs, ja s’han començat  a aixecar un total de 53 nous habitatges a preu assequible.  

Durant l’acte de col·locació de la primera pedra d’aquesta promoció, l’alcaldessa de  Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que “amb aquesta primera pedra d’avui  continuem fent habitatge de protecció oficial a la ciutat. Seran un total de 528  habitatges de lloguer social entre 330 i 500 euros al mes per a gent de classe  treballadora. En els propers mesos continuarem col·locant primeres pedres  per fer polítiques d’habitatge, després de molts anys sense tenir-ne nova  construcció. Tenir habitatge social significa també lluitar contra l’exclusió  residencial, tornar a tenir polítiques públiques d’habitatge i complir amb el  què vam prometre”.

Impulsat per l’Ajuntament a través de l’empresa municipal VIMUSA, l’edifici de  Francesc Layret suposa una inversió de gairebé 6 milions d’euros i la previsió és  que les obres finalitzin durant el primer trimestre de 2023. Con en el cas de la  promoció de la ctra. de Barcelona, la de Francesc Layret també es construirà en  fusta, un material lleuger, reciclable i amb funció aïllant, que suposa un nou  avenç en l’aposta que sempre ha fet VIMUSA per la sostenibilitat. Així mateix,  pels sistemes utilitzats en el disseny i construcció, el nou edifici tindrà una  qualificació nZEB (nearly zero energy building), és a dir, amb un consum  d’energia gairebé nul.  

La promoció de Francesc Layret tindrà planta baixa més 4 d’alçada i els pisos  seran d’entre 1 i 3 habitacions, amb superfícies construïdes aproximades d’entre  54 m2i 95 m2. A la planta baixa hi haurà un espai comercial de 457,7 m2 útils  que es podrà dividir en 5 locals. També disposarà de 2 soterranis amb 8 trasters  i aparcaments per a 32 cotxes, 8 motos i 20 bicicletes. 

El preu dels lloguers oscil·larà entre els 330 i els 550 euros al mes. A banda, les places d’aparcament per a cotxe costaran entre 50 i 60 € mensuals.  

Tots els habitatges comptaran amb sistemes energètics d’alta eficiència i  tractament de les aigües grises, d’acord amb l’ordenança municipal d’estalvi  d’aigua. Les finestres seran de PVC i els vidres comptaran amb aïllament tèrmic. A la coberta hi haurà plaques fotovoltaiques per a l’autoproducció de  subministrament elèctric. 

La segona de les 8 promocions previstes 

A més dels edificis de Francesc Layret i de carretera de Barcelona l’Ajuntament  iniciarà en aquest mandat 6 promocions més, que construiran VIMUSA i  l’empresa mixta SBD Lloguer Social: el Complex Roureda per a gent gran, una  promoció a Ca n’Ustrell i quatre a Can Gambús.  

En total seran 528 pisos a preu assequible que permetran incrementar en un 34%  el parc d’habitatge públic municipal de lloguer, passant de 1.568 pisos a un total de  2.096, sense tenir en compte altres incorporacions que hi pugui haver, com per  exemple els pisos que l’Ajuntament pugui adquirir en un futur a través del tanteig i  retracte.