L’empresa La Neteja de Sabadell presenta un ERO

La plantilla denuncia que la firma tanca després de 40 anys i sense pagar les nòmines de maig i juny

L’empresa La Neteja, de Sabadell, ha presentat a la plantilla un expedient de regulació d’ocupació (ERO) de tancament després de 40 anys en funcionament i que afecta la plantilla, formada per mig centenar de treballadores. Així ho apunten fonts sindicals, que asseguren que la firma no ha abonat la nòmina corresponent al mes de maig i que tampoc preveu fer-ho amb la de juny.

Des de la CNT afegeixen que les empleades estan obligades a seguir treballat fins que duri el procediment legal de l’ERO, donat que si no no podrien acollir-se a les prestacions per desocupació corresponents. El sindicat ha instat l’advocat de la firma a què exoneri la plantilla de treballar per poder buscar feina. L’empresa no s’ha pronunciat al respecte.

El sindicat assenyala que l’advocat de l’empresa va traslladar la decisió a les treballadores la setmana passada. No obstant, les empleades segueixen prestant el servei als clients contractats, de manera que se segueixen percebent els ingressos per contracte.

“L’empresa s’ha negat a pagar les nòmines de maig i també les de juny”, denuncia Manel Martos, portaveu del sindicat CNT a l’empresa. Això situa la plantilla en una situació delicada, donat que si deixessin de cobrar, l’empresa podria justificar l’acomiadament com a procedent, apunta Martos.

“Si les treballadores volen conrar les indemnitzacions de l’INEM o de FOGASA, o cobrar la prestació d’atur, han de seguir treballant encara que no els paguin”, apunta el portaveu sindical. “Treballen sense cobrar”, assegura.

Per la seva part, l’empresa no s’ha pronunciat al respecte, tot i els intents per a contactar-hi, una situació que denuncien que també ha passat en la interlocució amb la plantilla.