L’Audiència de Barcelona obre l’executòria per decidir sobre l’ingrés a presó de Bustos i Duran

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció demana el compliment íntegre de les penes

Pla mitjà de Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell, atenent els mitjans de comunicació a la sortida del jutjat el 6 de novembre de 2018. (Horitzontal)
L’Audiència Provincial de Barcelona ha notificat aquest dilluns l’obertura de l’executòria per decidir sobre l’ingrés a presó de l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i de l’exintendent de la Policia Municipal de la mateixa ciutat Josep Miquel Duran. El primer va ser condemnat a 3 anys de privació de llibertat per haver ordenat al segon retirar multes de trànsit a familiars seus quan era alcalde. Duran va ser condemnat a 15 mesos de presó. El 2 de març el Tribunal Suprem va considerar ferma la sentència de la peça 30 del cas Mercuri. La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular en el cas, demanarà el compliment íntegre de les penes perquè creu que cal “tolerància zero en la lluita contra la corrupció”.
L’entitat també ha demanat a l’Ajuntament de Sabadell, que actua com a acusació particular, que se sumi a la seva petició i demani, també, el compliment íntegre de les penes “en coherència en la lluita contra les pràctiques corruptes”.