Sabadell durà a terme reparacions urgents al Castell de Can Feu

La Junta de Govern Local ha aprovat de manera inicial les obres de consolidació i recuperació que permetran la preservació del Castell

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Junta de Govern Local ha aprovat avui de manera inicial el projecte d’obres per dur a terme actuacions prioritàries de reparació i conservació al Castell de Can Feu. Les obres, que compten amb un pressupost total de 2.197.323,30 euros, inclouen les reparacions urgents i necessàries per preservar aquest element patrimonial emblemàtic de Sabadell.

Entre les tasques que es duran a terme, s’inclou la reparació de les teulades i sostres, bigues i llates de fusta, dels perfils metàl·lics i de les seccions de maó. També es faran reparacions en els sistemes d’evacuació d’aigües pluvials dels terrats i cobertes. D’altra banda, es preveu la reconstrucció de les xemeneies, dels ràfecs de cobertes, dels coronaments de façanes i de les baranes de terrasses. Finalment, el projecte contempla l’enderroc d’un cobert en estat ruïnós, situat a la vora sud-est de la finca.

Les actuacions s’executaran en diferents fases. La primera fase d’actuació, amb un pressupost de 450.000 euros, abordarà la rehabilitació de la coberta del castell i està previst que s’executi al llarg d’aquest any.

L’aprovació del projecte suposa el primer pas en el procés de recuperació i consolidació del Castell. En paral·lel, també s’ha iniciat el procés de disseny del futur parc que es construirà al voltant del Castell i que es connectarà amb el nou passeig verd previst en l’espai resultant del soterrament de les vies del ferrocarril al llarg del barri de Can Feu i dels Planetes. Aquest últim es troba actualment en fase de redacció.