Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Sabadell posa en marxa una campanya de civisme dirigida a les persones propietàries de gossos

Avatar photo

L’Ajuntament de Sabadell ha llençat una campanya de civisme amb l’objectiu de sensibilitzar i coresponsabilitzar les persones propietàries de gossos i  animals de companyia per mantenir net l’espai públic. La iniciativa s’emmarca  en el compromís del govern municipal d’engegar campanyes de civisme per  mantenir la qualitat dels espais que comparteix la ciutadania i afavorir la  convivència. 

La campanya tindrà dues fases. La primera, que ja ha començat, és de  sensibilització i informació per conscienciar les persones propietàries de les  obligacions que implica la nova Llei de Benestar Animal i de la necessitat de  recollir les deposicions dels gossos i netejar els orins dels animals a la via  pública.  

Per facilitar la tasca, es distribuiran a les àrees de gossos i altres espais de la  ciutat un miler de kits, amb bosses de recollida i bidons d’aigua.  

A més, s’instal·laran 11 carpes repartides per la ciutat, on es distribuiran  fulletons informatius i bidons, que han de servir per netejar els orins de les  mascotes a la via pública. 

En una segona fase de la campanya, es començarien a sancionar les  conductes incíviques que no respectin l’espai públic i dificultin la convivència. 

“Si ho fas bé, tot encaixa” 

Les campanyes municipals de civisme porten per lema la frase “Si ho fas bé,  tot encaixa”. El que es vol transmetre és la idea que la convivència i el civisme  són un puzle format per diferents peces que corresponen cadascuna a un  àmbit diferent. En aquest cas, la peça està relacionada amb la tinença  responsable d’animals, però en altres casos podria estar vinculada a altres  aspectes. Així, al juliol es va posar en marxa una campanya de soroll, per tal  d’evitar molèsties i fer compatibles l’oci al carrer amb el dret al descans del  veïnat. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eighteen − twelve =

Notícia anterior

La Seu d’Urgell celebra la jornada d’activitat esportives gratuïtes i a l’aire lliure BeActive Night en la Setmana Europea de l’Esport

Notícia següent

Obertura del Debat General de la 78a sessió de l’Assemblea General d’Andorra

Notícies relacionades