Dissabte, 13 de juliol de 2024
És notícia

Sabadell ha plantat 3.453 arbres nous en tres anys i mig

Avatar photo

L’objectiu municipal és que abans de final d’any es plantin 797 exemplars més i així arribar als 4.350 nous arbres

Sabadell ha guanyat 3.453 arbres nous als diferents barris des de juny de 2019. Així, la ciutat continua avançant en l’estratègia Sabadell Més Verda per naturalitzar i fomentar la presència del verd a tota la ciutat, a més de potenciar tots els beneficis que això implica en l’àmbit ambiental, estètic i per a la salut de les persones. L’objectiu municipal és que abans de final d’any es plantin 797 exemplars més i així arribar als 4.350 nous arbres.

 

El comptador d’arbres

La xifra de plantació de nous arbres es pot seguir en un comptador gegant que està instal·lat a la Fira Sabadell des de febrer del 2022. El comptador es va iniciar amb la xifra de 1.192, que són els exemplars que s’havien plantat en els darrers dos anys i mig i, a partir d’aquí, s’actualitza periòdicament a mesura que es van realitzant plantacions.

 

Beneficis de l’arbrat

Entre els múltiples beneficis que implica l’impuls d’arbrat a les ciutats hi és la millora de la qualitat de l’aire (atès que els arbres filtren els contaminants, redueixen el CO₂ i regulen la temperatura), com també la reducció de la contaminació acústica, ja que actuen com a barrera i disminueixen els nivells de soroll.

 

Alhora, milloren la captació d’aigua, tot reduint el risc d’inundacions, i afavoreixen la biodiversitat. També aporten ombra i humitat, tot promovent l’estalvi energètic a les llars. En definitiva són un actiu important en la salut de les persones i en la seva qualitat de vida.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × five =

Notícia anterior

Tres ferits en tres accidents de circulació en poques hores a Andorra

Notícia següent

[VÍDEO] Un home totalment despullat, protagonista d’una Diada Castellera

Notícies relacionades