Roba en quatre establiments fent servir un ganivet de grans dimensions

Un empleat va resultar greument ferit i els Mossos van haver-li de fer un torniquet per salvar-li la vida

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 24 anys que hauria comès quatre robatoris amb violència a establiments comercials de Barcelona fent servir un ganivet de grans dimensions. L’arrest va tenir lloc el 8 de setembre, tot i que la investigació va arrencar el 31 de juliol quan la policia va tenir constància de dos assalts de característiques compartides al districte de Nou Barris de la capital catalana. En totes dues situacions el lladre hauria amenaçat els empleats amb una arma blanca d’uns 30 centímetres per aconseguir els diners de la recaptació. En un dels assalts, el treballador d’un supermercat va resultar greument ferit. Els agents dels Mossos que van intervenir van haver-li de fer un torniquet per salvar-li la vida.

El primer robatori va produir-se en una botiga de llaminadures on l’autor dels fets va endur-se uns 100 euros. Unes hores més tard, agents de seguretat ciutadana de la comissaria de Nou Barris, van rebre avís de la Sala Regional de Comandament per adreçar-se a un supermercat on un treballador acabava de ser apunyalat.

Una patrulla propera va desplaçar-se fins al punt i va trobar un grup de persones que ajudaven un home que es trobava assegut damunt un bassal de sang. En comprovar la gravetat de les ferides i que la víctima estava perdent molta sang els agents van decidir estirar el senyor a terra i fer-li un torniquet d’emergència al braç esquerre per mirar de contenir l’hemorràgia i intentar mantenir-lo conscient fins que arribessin els serveis mèdics que van traslladar-lo a l’hospital. Com a resultat de la ràpida intervenció dels efectius policials la persona va poder ser operada amb èxit i va salvar la vida.

El segon atracament va tenir lloc a primera hora de la tarda del 31 de juliol quan el mateix home va entrar en un supermercat per comprar cervesa. En el moment de pagar va treure de la seva bossa un ganivet d’uns 30 centímetres i el va amenaçar per aconseguir la recaptació. El propietari es va negar a fer el que el lladre exigia, i va començar a cridar demanant ajuda. Un altre empleat del local que es trobava a l’exterior va sentir-lo i va decidir entrar a l’establiment quan el lladre fugia. Per evitar ser interceptat, el detingut va clavar dues ganivetades a aquest treballador. Una va perforar-li el pulmó i l’altra li va seccionar una artèria de la zona de l’axil·la. En menys d’un minut, després de la trucada d’avís, una patrulla que es trobava molt a prop del lloc, va arribar al supermercat i va poder ajudar la víctima.

Poc després, el dia 2 d’agost, l’home va cometre un altre assalt similar en una botiga de llaminadures de Nou Barris on va sostreure 300 euros amenaçant el dependent amb un ganivet de grans dimensions.

Finalment, el 8 de setembre ho va tornar a provar. Va intentar robar de nou al primer establiment on ja ho havia fet el dia 31 de juliol. Va intimidar de nou el treballador amb un ganivet, però en aquesta ocasió l’empleat es va negar a donar-li els diners i va apartar l’arma blanca amb la mà, fent-se lesions lleus. L’autor va fugir.

La ràpida trucada telefònica al telèfon del 112 i el fet que ja es tingués una descripció acurada del sospitós, fruit de les gestions d’investigacions dels robatoris anteriors va permetre localitzar-lo en actitud d’espera als voltants de la botiga de llaminadures on ja havia robat el dia 2 d’agost. En observar l’actitud de vigilància que estava fent l’home i tenint en compte la seva perillositat, els Mossos van procedir a detenir-lo. En el procés d’arrest un dels agents va rebre una ferida d’arma blanca a la cama que va requerir un punt de sutura.

El detingut va passar a disposició del jutjat 9 de Barcelona per la presumpta comissió de quatre robatoris amb violència, un amb un ferit greu per arma blanca.