Queixes a Sarrià-Sant Gervasi per les males olors en zones per a gossos

La Síndica de Greuges ha constat que des de 2018 les molèsties no s'han solucionat

Jardins Sagnier: Foto: Google Maps

Les males olors suposen des de fa temps un motiu de malestar entre el veïnat proper als Jardins Enric Sagnier de Sarrià-Sant Gervasi. El problema es deriva del mal drenatge de les aigües de l’Àrea d’Esbarjo per a Gossos (AEG) dels jardins que causa problemes d’higiene a la zona.

La queixa ve de lluny. Concretament del desembre de 2018, quan la síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, va determinar que algunes de les AEG de la ciutat entre la qual es trobava la dels Jardins Enric Sagnier tenien problemes de drenatge. Les àrees afectades eren l’AEG Baix Guinardó, la de Via Favència a Nou Barris, la de Can Mantega a Sants-Montjuïc i la de la Plaça Rosa Sabater a Sarrià-Sant Gervasi suposaven un problema pel veïnat i segons explicava aleshores la Síndica, generaven “males olors, problemes de salubritat, creixement de bacteris i l’aparició de mosquits i altres insectes”.

Segons informa la Sindicatura de Barcelona, l’assessora de medi ambient té programades visites a diverses AEG conflictives per saber si s’han resolt els problemes.

En el cas dels jardins Enric Sagnier la situació segueix enquistada, ja que tant els veïns dels edificis limítrofs a la zona com les persones que passegen gossos s’han queixat en diverses ocasions al Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Els primers denuncien que a més de les males olors, algunes nits l’AEG roman oberta i això fa que algunes persones es quedin allà i generin soroll fins a la matinada. Pel que fa als segons, denuncien problemes higiènics perquè el terreny no filtra l’aigua de la pluja ni l’orina dels animals domèstics.

El Districte assegura que ha iniciat accions per combatre aquestes problemàtiques. En el que té a veure amb l’acumulació d’aigua “hi ha una brigada encarregada retira l’aigua manualment i posteriorment es passa un motocultor per tal d’airejar el sauló”, diu el Districte. Afegeix que s’ha construït un mur entre l’AEG i els edificis propers per evitar les filtracions. A més, en el relatiu als sorolls nocturns, el Districte espolsa culpes i assevera que “aquesta situació ha estat provocada per actes incívics que han acabat amb el cadenat de la porta trencat i ha anunciat que està fent seguiment perquè aquests fets no tornin a produir-se”.

Així mateix, l’administració assegura que atenent a les recomanacions de la Síndica, està treballant per traslladar l’àrea d’esbarjo de gossos a una altra zona on no hi hagi habitatges tan pròxims.