El projecte Art amb energia de L’Hospitalet obre el període de propostes

L’objectiu del projecte és promocionar i impulsar la cultura i l’art creat pels joves de l'Hospitalet

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El dilluns 23 de gener s’obre el termini per presentar les propostes al projecte Art amb energia, que estarà actiu fins al 6 de febrer. La iniciativa forma part d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la companyia elèctrica ENDESA, amb l’objectiu de promocionar i impulsar la cultura i l’art creat pels joves de l’Hospitalet, a través d’una intervenció artística als espais urbans que aquesta companyia ha posat a disposició de l’Ajuntament.

 

Els espais són el mur de la subestació de la carretera de Collblanc, 13 centres de transformació i l’exterior de 50 armaris de distribució urbana de la ciutat. La iniciativa permetrà reduir l’impacte visual de les instal·lacions de distribució, integrar-les en el seu entorn i millorar, en conseqüència, els espais públics del voltant.

 

A més, ofereix un espai a joves artistes per visibilitzar-se per mitjà de l’art urbà, una mesura de conscienciació davant les pintades i grafits que proliferen a la ciutat. Es poden presentar a la convocatòria els joves de 15 a 25 anys que hagin nascut a l’Hospitalet o bé que hi estudiïn o hi treballin; centres educatius, entitats i associacions situats a la ciutat, així com el Consell de la Gent Gran de l’Hospitalet, el Consell de nois i noies de l’Hospitalet i el Consell de l’Esplai de l’Hospitalet.

 

La temàtica de la intervenció artística és la cura del medi ambient i la sostenibilitat integrada a l’entorn urbà, i la tècnica que caldrà emprar serà el grafit, amb materials que l’empresa posarà a disposició dels artistes.

 

Els guanyadors es faran públics el 27 de febrer i les intervencions artístiques es realitzaran del 6 al 31 de març. Les bases del concurs es poden consultar a la web municipal.