El Port de Mataró estrena un nou mirador enlairat a la bocana

Les obres del mirador han anat a càrrec del Consorci del Port, consorci públic integrat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró. Els treballs, adjudicats a l’empresa Etyser per un import de 435.679,79 €, van començar el passat novembre.

S’ha creat un nou mirador a ponent al final del braç del Port, al passeig superior, que millora les vistes directes sobre el mar gràcies al disseny de la seva estructura. El mirador compta amb una grada concèntrica a la part central, que permet enlairar-se i serveix de fita. A més, la barana és permeable i no destorba la visió. Fins ara, el passeig superior acabava de manera sobtada, sense arribar al final, on l’espatller protegeix el morrot. L’actuació ha permès posar a disposició de la ciutadania un nou atractiu per visitar les instal·lacions. El braç del Port, un espai ideal per passejar, fer esport i gaudir del mar, rep anualment 387.000 visites.

 

A més del mirador, el passeig superior ha quedat connectat amb l’inferior, situat a la cota de molls, aprofitant el nou martell que es va fer l’any passat. Aquesta connexió està habilitada per a persones amb mobilitat reduïda mitjançant una rampa suau per la banda interior del Port, mentre que per la banda exterior s’han construït dos trams connectats amb escales. Les obres també han suposat la millora de la superfície de passeig superior del dic d’abric, amb la reparació del paviment i les juntes estructurals. Per últim, a la zona comercial s’ha reforçat la barana, implantant un passamà, i s’ha millorat la recollida d’aigües de pluja.

L’acte d’inauguració ha estat presidit pel conseller de Territori, Juli Fernàndez, i l’alcalde de Mataró, David Bote. Ha coincidit amb l’arribada per mar, acompanyats pel Club de Vela Mataró, dels primers atletes i la torxa dels Jocs Specials Olympics, que han iniciat els relleus que més tard han dut la flama pels carrers del Centre fins a la plaça de l’Ajuntament. Al Port també han tingut lloc una actuació de l’Escola de Ball La Clave i una exhibició a l’aigua de flyboard, i s’ha pogut visitar una mostra de fotografies de dofins fetes al litoral de Mataró per Posidònia 2021.

MinervaPacheco

Missatges recents

Protecció Civil repetirà la prova del sistema d’alertes a mòbils

Protecció Civil repetirà la prova del sistema d'alertes de missatgeria mòbil a les comarques del…

2 minuts fa

Lloret de Mar promou activitats turístiques en entorns aquàtics

Lloret Turisme, entitat de gestió i promoció turística de Lloret de Mar, ha llençat el…

14 minuts fa

Tot a punt per a una nova edició de la ruta gastronòmica ‘Gastrotour’ a Salou

L’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou, en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou,…

24 minuts fa

L’Ajuntament de Torredembarra impulsa un taller per cuidar les plantes

La Regidoria de Sostenibilitat ha organitzat el taller «Cuidem les nostres plantes amb preparats vegetals»…

26 minuts fa

El Badaplatja clou les activitats del Badasport d’aquest curs 2022-2023

Uns 1.000 nens i nenes de segon de primària de la ciutat participaran des del 12…

32 minuts fa

Ja es poden presentar obres al 6è “Premi TAVCC | el Casino” de Manresa

S’hi poden presentar creacions artístiques d’arts visuals de qualsevol disciplina i temàtica, tot i que…

35 minuts fa

Esta web utiliza cookies.