Por i resignació entre els comerciants per les noves restriccions

Els comerciants es feliciten per una campanya de Nadal salva, però miren el futur amb preocupació

Botiga Mango. Passeig de Gràcia, 36, Barcelona. Foto: Jordi Ferrer

Quan tot just sortien d’un malson, les noves restriccions al comerç impulsades per la Generalitat de Catalunya poden suposar una nova època fosca pels comerços de Barcelona. Més quan durant aquesta època de l’any venen les rebaixes, un moment de fortes vendes.
“Les mesures són molt perjudicials”, ha explicat el president de l’Associació Amics del Passeig de Gràcia, Lluís Sans. Per aquest empresari del cor de Barcelona, les mesures són negatives en tres línies. En primer lloc el confinament perimetral evita que moltes persones es desplacin fins a Barcelona per comprar, en segon lloc el tancament de cap de setmana anul·la un dels dies de més moviment comercial com ho és el dissabte, i per acabar, les limitacions de comerços de més de 400 metres és una estocada a molts establiments que no podran obrir.

Així mateix i a diferència d’altres èpoques de restricció, la indignació ha deixat pas al cansament. “Com tota la societat, estem molt cansats d’aquesta situació i esperem que no hagin de tancar més establiments”, ha explicat per al diari La Ciutat. A més no confia en el fet que passat el període de restriccions hi hagi una millora.

Sans afegeix que no és cap expert per valorar les mesures, però que si que hi veu “certa improvisació”. “No és normal la permissivitat amb la rave de Llinars i la duresa amb el comerç… no sé si el comerç és un punt de contagi, però no crec que ho sigui més que el transport públic o una festa il·legal”, diu.

Amb tot, sempre queda espai per l’optimisme i per això Sans explica que en el cas del Passeig de Gràcia, les vendes nadalenques han estat positives “si les comparem amb les de novembre i octubre”.