La ruta A la tardor, platillos! de L’Hospitalet ja té participants

La ciutadania podrà gaudir d’aquesta iniciativa a un preu molt ajustat, de 4 euros

La vuitena edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! de L’Hospitalet de Llobregat engega motors.

Aquest matí s’han presentat els 25 establiments participants i les propostes culinàries d’aquesta edició en un acte al restaurant d’aplicació del Centre de Formació d’Hostaleria.

El director de Serveis de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de L’Hospitalet, Marc Sanmartí, ha donat la benvinguda a l’acte.

Hi han assistit també la regidora del districte de les Planes i la Florida, Lola Ramos, i la regidora adjunta d’Educació, Imán Aisa, així com representants dels establiments participants i la padrina de la ruta, Carmen Alcaraz, periodista referent en el món culinari i directora del web de gastronomia “Hule y Mantel”.

 

Platillos a 4 euros

De l’1 al  27 de novembre, la ciutadania podrà gaudir d’aquesta iniciativa que, a un preu molt ajustat, 4 euros, ofereix plats de tardor i consumició en diferents establiments de la ciutat amb l’objectiu de promoure i apropar l’oferta gastronòmica als ciutadans i als visitants de L’Hospitalet.

A l’esdeveniment culinari hi participaran 25 establiments, entre bars, restaurants i cocteleries, que competiran amb propostes originals de cuina de temporada, tradicional o creativa.

El nombre de participants no només supera les xifres de l’any anterior —amb 19 participants—, sinó que millora les dades prepandèmia.

 

Premis als millors platillos

Un jurat format per Carmen Alcaraz, les caps dels Programes de Formació i Ocupació de L’Hospitalet, membres del Centre de Formació d’Hostaleria i Turisme i del Gremi d’Hostaleria i Alimentació, i del blog “L’Hospitalet Gastronòmic” decidirà tres dels quatre guardons que s’atorguen: el Platillo més Saborós, el Platillo més Creatiu i el Platillo de Millor Qualitat Gastronòmica.

I l’última categoria, la Tapa més Popular, serà escollida pels ciutadans. Cada establiment tindrà una urna perquè els comensals votin el seu platillo preferit, i entre tots els participants se sortejaran diferents premis oferts per les empreses col·laboradores de la ruta.

A la tardor, platillos! està impulsada per l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

S’emmarca en els projectes destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic, projectes com les rutes gastronòmiques als diferents barris de la ciutat o la Primavera de Tapes.

La iniciativa es fa en col·laboració amb l’Hotel Madanis, l’Hotel Renaissance  Barcelona Fira, Tibidabo Brewing, Pàdel Indoor Hospitalet i Diversus Hospitalet.