Parets presenta el pati de primària de l’Escola Municipal Pau Vila

La iniciativa concep els espais exteriors de les escoles, no només com a zones d'esbarjo i de lleure, sinó també com a espais d'aprenentatge

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Parets ha presentat aquesta tarda el pati de primària de l’Escola Municipal Pau Vila, dins el projecte ‘Transformem els patis’ en el que l’Ajuntament porta treballant tres anys a les escoles públiques del municipi.

L’obra del pati ha constat de diverses parts: en primer lloc, una de les actuacions ha consistit a fer una recollida d’aigües nova; també s’ha creat un pati naturalitzat, on s’han col·locat nous jocs i espais amb grades, per aprofitar algunes zones també en l’àmbit lectiu. El pati s’ha fet accessible per a persones de mobilitat reduïda i s’han intentat homogeneïtzar els espais de la zona, amb materials naturals que respecten el medi ambient i amb espais de joc i a l’hora també d’aprenentatge.

En aquest sentit, la iniciativa concep els espais exteriors de les escoles, no només com a zones d’esbarjo i de lleure, sinó també com a espais d’aprenentatge. És a dir, els mestres poden fer les classes i ensenyar les matèries que imparteixen dins de l’aula a fora al pati, a més de jocs creatius. També estan ideats per ser inclusius en el sentit més ampli del terme: per a persones de diferents capacitats, gènere, edat i cultura. Finalment, el pati es manté com un espai on els nens i nenes també tenen llibertat de moviment, ja que dins l’aula passen moltes hores asseguts.

Per altra banda, els nous patis es projecten com a espais més verds, per això s’ha millorat i augmentat el volum de la vegetació, d’aquesta manera, els patis estan plantejats com a refugis climàtics.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado ha declarat que: “avui inaugurem el pati de l’Escola Municipal Pau Vila, que està dins del projecte ‘Transformem els patis’. Des de l’Ajuntament hem potenciat la transformació dels patis a totes les escoles del municipi i avui fem la inauguració del pati d’aquesta escola municipal. Amb aquest projecte es pretén i, en concret, aquí al Pau Vila, apropar l’entorn natural als nens i nenes, naturalitzar els patis, menys formigó i més terra, més plantes, més arbres. En aquest sentit, a més a més, es pretén fer classes i activitats a l’exterior”.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, ha explicat que: “avui finalitzem la segona fase de transformació del pati del Pau Vila. En la primera fase es va actuar al pati d’infantil i en aquesta segona fase s’ha treballat al pati de primària. Estem molt contents de posar aquesta cirereta al projecte de transformació de patis, que ha implicat a totes les escoles públiques del nostre municipi i està fet amb molta il·lusió, sobretot per estimular que l’alumnat pugui fer les classes a l’exterior. També s’ha transformat en perspectiva de gènere i amb patis més naturalitzats, en definitiva, patis molt més actualitzats”.

La segona fase del projecte de renovació del pati de l’Escola Municipal Pau Vila es va presentar el passat mes de gener dins el projecte ‘Transformem els patis’, que té l’objectiu de transformar els patis de les escoles públiques d’infantil i primària en espais més educatius i naturalitzats i de fer-ho amb la implicació de tota la comunitat.