Un parc de Badalona incorpora un jardí de papallones i un hotel d'insectes

Les obres, ja en marxa, milloraran aquest espai i afavorirà la biodiversitat amb espècies que ajuden la pol·linització i a combatre les plagues

25 de febrer de 2025 a les 17:01h

Al barri de Morera de Badalona han començat les obres per a la creació d’un nou jardí de papallones i un hotel d’insectes que estaran situats a la zona de la bòbila del Parc del Torrent de la Font i el Turó de l’Enric.

Les obres, que porta a terme l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb l’objectiu promoure la biodiversitat dels parcs de Badalona, finalitzaran durant el mes de març. L’Ajuntament vol que la plantació del nou jardí es pugui fer de manera participativa, d’acord amb el veïnat del barri i coincidint amb la Festa de la Primavera que organitza l’Associació veïnal (AVV Morera).

 

Més enllà del valor ornamental

Un jardí de papallones és un espai del parc on hi ha plantades espècies vegetals que afavoreixen la presència de papallones i ajuden a la seva alimentació i reproducció.

A la vegada, es construirà un hotel d’insectes, una construcció feta amb materials de fusta principalment que proporciona refugi a nombrosos insectes beneficiosos i que actua com a lloc de posta de moltes espècies.

Més enllà del seu valor ornamental, aquest jardí, té l’objectiu de contribuir a la millora de la biodiversitat, afavorint la pol·linització, la biodiversitat i ajudant a controlar les plagues. A la vegada, aquests espais són un element pedagògic de primer ordre i ajuden a protegir espècies d’insectes que, en els darrers anys, han patit un fort declivi.

El jardí de les papallones del Parc del Torrent de la Font i el Turó de l’Enric també comptarà amb una làmina d’aigua per a plantes aquàtiques que afavorirà la presència d’insectes vinculats al medi aquàtic, com ara les libèl·lules.

La 4a tinenta d’alcaldia i regidora de Sostenibilitat i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, ha explicat que “amb el jardí de papallones i l’hotel d’insectes, més enllà de la part ornamental, i de l’avantatge evident que suposa afavorir la pol·linització, també es pretén fomentar la biodiversitat dins de la ciutat, un factor que, segons els estudis, resulta fonamental per al control de les plagues”.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit