Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

El Parc de les Aigües de Sabadell encara la recta final

Avatar photo

Quan estigui finalitzat, l’Ajuntament haurà invertit en la creació del Parc de les Aigües més de 5,5 milions d’euros

La Junta de Govern Local de Sabadell ha aprovat de manera inicial el projecte per instal·lar jocs d’aigua al nou Parc de les Aigües, així com per arranjar el camí d’accés a aquest àmbit i ubicar el quiosc previst. Amb una inversió d’1.003.018 euros, la proposta correspon a la fase 5 dels treballs del Parc i permetrà culminar aquest nou pulmó verd del barri de Can Llong, tot posant a l’abast uns jocs d’aigua que actuïn com a refugi climàtic als mesos de calor i fent un ús molt controlat de l’aigua.

 

Mentrestant l’execució del nou Parc continua avançant i a hores d’ara està pràcticament configurat i s’hi està fent la jardineria, que necessitarà un període d’implantació per acabar-se de consolidar i créixer. Quan estigui finalitzat, l’Ajuntament haurà invertit en la creació del Parc de les Aigües més de 5,5 milions d’euros.

 

Ara com ara, la fase 3 del Parc està ja molt avançada després que s’hagin fet els camins i la passarel·la mirador, s’hagi instal·lat l’enllumenat i treballat les instal·lacions. Alhora, mentre s’estan fent les plantacions, s’està avançant també per fer realitat la fase 4, que està en procés de licitació i comporta l’adquisició i col·locació del mobiliari urbà i part dels jocs infantils. I paral·lelament es treballa en la fase 5 – avui se n’ha aprovat el projecte— per culminar definitivament aquest nou pulmó verd de la ciutat.

 

Jocs com a refugi climàtic i amb molt baix consum d’aigua

Els jocs d’aigua que preveu la fase 5 proporcionaran un àmbit lúdic dins del parc que, mitjançant l’aportació controlada d’aigua, pugui proporcionar un espai de benestar i de refugi climàtic a la ciutadania. Per això, s’han triat uns jocs que, amb petits cabals i d’ús senzill, implicaran un alt grau de participació per part dels infants.

 

Hi haurà aixetes amb temporitzador, comportes, molinets, séquies, etc., per promoure el joc actiu i creatiu, en un ambient que proporcioni la màxima confortabilitat a l’estiu i contribueixi a rebaixar les temperatures ambientals. En aquest sentit, la combinació de la coberta arbrada amb la presència de l’aigua a petites quantitats és un mecanisme per rebaixar la calor.

 

El projecte de la fase 5 preveu, així mateix, la conformació d’un nou accés a l’àrea de jocs d’aigua des del carrer d’Adriana, pavimentat, amb plantacions a les vores i les instal·lacions d’enllumenat i reg corresponents. També s’hi instal·larà un quiosc de restauració amb serveis al costat dels jocs.

 

470 arbres i nous espais verds de passeig, estada i lleure

Amb unes set hectàrees, el nou Parc de les Aigües tindrà l’aigua i el verd com a protagonistes i tindrà espais d’ombra, de passeig, d’estada i lleure. Hi haurà 470 arbres  — dels quals 450 seran nous–, 61.171 m² de zona verda i 1.500 m² de jocs d’aigua.

A l’àmbit nord, s’ha construït la passera que permet les vistes 360° sobre Sabadell i entorns com la Mola, el puig de la Creu, el Montseny i Collserola. A l’àmbit sud es col·locaran la zona de jocs d’aigua, el quiosc i serveis públics.

Així mateix, al nou Parc s’afavorirà el drenatge i la infiltració de les aigües de pluja. D’aquesta manera s’aconseguiran diversos beneficis ambientals, tot augmentant la disponibilitat d’aigua del subsol i filtrant i netejant les aigües de les escorrenties. A més, amb aquests sistemes es redueixen els cabals abocats a la xarxa de clavegueram i es proporcionen hàbitats a insectes i altres petits animals.

Per urbanitzar el Parc s’ha comptat amb la renovació de la canonada d’aigua anomenada Cerdanyola –entre l’avinguda de Rafael Casanova i el dipòsit de Can Llong– que Aigües Sabadell va portar a terme per garantir el subministrament d’aigua. Per tal fer-ho possible, l’Ajuntament i Aigües Sabadell van signar un conveni de col·laboració. L’aportació municipal va ser d’1 milió d’euros.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mollet engega un nou servei adreçat al benestar emocional per a joves

Notícia següent

400 persones de Sant Boi ja fan servir el servei de bicicleta metropolitana compartida AMBbici

Notícies relacionades