Obres accesibles i inclusives als carrers de Granollers

Les obres d’instal·lació de les rampes al darrer tram van començar el setembre de 2021

Al llarg del mes de juliol s’han reprès les obres d’instal·lació del darrer tram de rampes mecàniques a la part baixa del carrer de Carles Riba, al barri de la Font Verda. S’han transportat les rampes a la seva ubicació definitiva i per aquest motiu s’ha tallat el carrer de Carles Riba, entre la plaça de la Font Verda i el carrer Joan Lluís Vives, per les grans dimensions tant de les grues com dels camions que transportaven les rampes.

En les pròximes setmanes es farà tot l’assemblatge, es tramitaran els permisos amb les companyies elèctriques i es duran a terme les comprovacions necessàries prèvies a la posada en funcionament de les rampes. També es procedirà a acabar tots els detalls de pavimentació del carrer i de reurbanització de les noves voreres i les cruïlles amb els carrers de Josep Maria de Segarra i Lluís Vives, amb millores de l’accessibilitat i nou arbrat i mobiliari urbà.

Les obres d’instal·lació de les rampes al darrer tram van començar el setembre de 2021 i després de dotze mesos és previst que entrin en funcionament a principis de la tardor.

Les rampes mecàniques tenen per objectiu facilitar la mobilitat als veïns i veïnes de la zona alta de la Font Verda, especialment dels col·lectius que tenen més dificultat per desplaçar-se, així com fer més accessibles els equipaments i serveis situats a la zona alta de la Font Verda: el Centre Vallès, l’Arxiu Comarcal, la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, el camp de futbol, el cementiri o el tanatori. També permetran pacificar el carrer, millorar la seguretat viària i dels vianants i resoldre la connexió amb la rotonda de la plaça de la Font Verda.