Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Núria Marín reestructura el seu govern: la tercera gran transformació de L’Hospitalet

Avatar photo

L’alcaldessa dissenya un nou govern municipal que dona resposta a les necessitats de la ciutadania i prioritza la seguretat i el manteniment de l’espai públic

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha fet públic avui el nou cartipàs municipal per encarar amb força la tercera gran transformació de la ciutat. Es tracta d’un organigrama per al mandat 2023-2027 que està format per vuit àrees de gestió de les quals set, totes menys la d’Alcaldia-Presidència, són de nova creació: Àrea d’Hisenda i Urbanisme; Àrea de Seguretat, Mobilitat i Recursos Humans; Àrea de Serveis a les Persones; Àrea de Drets Socials; Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme; Àrea de Manteniment i Serveis i Àrea de TIC i Relacions amb la Ciutadania.

La nova estructura posa èmfasi en aquells principis que marcaran i prioritzaran l’acció de govern els pròxims quatre anys i que són: afrontar la tercera gran transformació urbana de la ciutat, fomentar els sectors estratègics de desenvolupament econòmic per continuar sent el segon motor econòmic del país, l’atenció a les persones i la garantia dels drets de ciutadania, la seguretat i la convivència, el manteniment de l’espai públic, la lluita contra el canvi climàtic i la cohesió dels barris.

 “El nou cartipàs és la plasmació de la voluntat política de fer que aquest mandat que iniciem sigui el d’una ambició col·lectiva que ens ha de portar cap a una ciutat més equilibrada territorialment, més verda, més social, més equipada i més segura”, ha comentat l’alcaldessa Núria Marín en referència a la reestructuració del nou govern municipal amb el qual garantir la tercera gran transformació de L’Hospitalet.

Projectes estratègics tan importants com el soterrament de les vies, el BioClúster d’Innovació i Salut de Bellvitge i la transformació de Can Rigal marcaran un mandat en el qual es transformaran més d’un milió de metres quadrats per generar economia i zones verdes per als veïns i per a les veïnes de L’Hospitalet.

El cartipàs és format per set tinències d’alcaldia, i pel que fa a la Junta de Govern per a aquest mandat la formen l’alcaldessa, Núria Marín i Martínez; els tinents d’alcaldia Francesc Josep Belver i Vallés, Jesús Husillos Gutiérrez, David Quirós Brito, Laura García Manota, José Antonio Alcaide Martín, David Gómez Luque i Rocío Ramírez Pérez. A més, Francesc Josep Belver repeteix com a portaveu de l’equip de govern.

La distribució de les vuit àrees municipals és la següent:

ÀREA D’ALCALDIA-PRESIDÈNCIA

Núria Marín i Martínez

ÀREA D’HISENDA I URBANISME

Francesc J. Belver i Vallés (1r tinent d’alcaldia)

Comprèn, entre d’altres, els serveis de planificació i la promoció dels nous sectors econòmics de la ciutat. Aquesta àrea també assumeix les funcions d’habitatge i plans integrals, planificació urbanística, control i fiscalització econòmica i pressupostària, obres d’edificació i espai públic. També té entre les seves responsabilitats la programació i els pressupostos, la gestió tributària i la contractació. També en depèn la Societat Municipal La Farga, de la qual ostenta la presidència.

Aquesta àrea inclou la Regidoria de govern d’Inversions, Habitatge i Plans Integrals, a càrrec de Rafael Gómez Viñas.

ÀREA DE SEGURETAT, MOBILITAT I RECURSOS HUMANS

Jesús Husillos Gutiérrez (2n tinent d’alcaldia)

És l’àrea responsable de la direcció de la Guàrdia Urbana i el Servei de Protecció Civil. També inclou circulació i transports, sancions de trànsit i ocupació de la via pública. Aquesta àrea també és la responsable de convivència i civisme i de recursos humans.

ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES

David Quirós Brito (3r tinent d’alcaldia)

Integra les polítiques d’educació i d’esports que tenen com a objectiu garantir la igualtat d’oportunitats als veïns i a les veïnes de L’Hospitalet. Executa també les polítiques per al desenvolupament de la innovació i la cultura, dos àmbits prioritaris per al futur de la ciutat. També inclou la gestió del Districte Cultural L’H, cultura popular i tradicional i envelliment actiu.

Aquesta àrea inclou la Regidoria de govern d’Esports, que portarà Maite Revilla Sánchez.

ÀREA DE DRETS SOCIALS

Laura García Manota (4a tinenta d’alcaldia)

Assumeix les funcions de coordinació de totes aquelles polítiques municipals que tenen les necessitats de les persones com a objectiu prioritari com és el cas dels serveis generals de benestar i serveis socials. També assumeix salut, joventut, igualtat, polítiques LGTBI, lleure, infància i adolescència, dependència i diversitat funcional.

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA, COMERÇ I TURISME

José Antonio Alcaide Martín (5è tinent d’alcaldia)

Executa les polítiques per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat i foment de l’ocupació (plans d’ocupació i programes de formació). També s’encarrega de coordinar totes les polítiques de foment del turisme, desenvolupament de comerç, coordinació i gestió dels mercats municipals, consum i l’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor (OMIC).

ÀREA DE MANTENIMENT I SERVEIS

David Gómez Luque (6è tinent d’alcaldia)

És l’àrea responsable del manteniment i neteja de la ciutat. Coordina i gestiona en matèria de recollida i transport de residus, neteja viària, neteja de la xarxa de clavegueram i col·lectors. S’ocupa del manteniment de carrers, places i espais públics i de la conservació, renovació i millora dels parcs i jardins i les zones verdes. Coordina les brigades municipals i gestiona els serveis funeraris i el cementiri municipal. També gestiona medi ambient i fa la conservació i el manteniment de tota classe d’edificis municipals.

ÀREA DE TIC I RELACIONS AMB LA CIUTADANIA

Rocío Ramírez Pérez (7a tinenta d’alcaldia)

Aquesta àrea assumeix les polítiques de foment de la participació ciutadana, cooperació i solidaritat. També gestiona l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), l’Oficina d’Entitats, les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), el cens de locals de titularitat municipal i la coordinació de l’atorgament, justificació i seguiment de les subvencions a les entitats.

Pel que fa als districtes, es continua amb la voluntat d’aprofundir en la política de proximitat per donar una resposta més adient i ràpida a les necessitats dels veïns i de les veïnes dels diferents barris.

La distribució és la següent:

  • Districte I (el Centre, Sant Josep i Sanfeliu), José Antonio Alcaide Martín
  • Districte II (Collblanc i la Torrassa), Olga Gómez Fernández
  • Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud), Imán Aisa Abdellaoui
  • Districtes IV i V (les Planes, la Florida, Pubilla Cases i Can Serra), María Dolores Ramos Zafra
  • Districte VI (Bellvitge i Gornal), Maite Revilla Sánchez
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 + 4 =

Notícia anterior

Roc Muñoz investit, de nou, alcalde de la Canonja

Notícia següent

La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color verd amb motiu del Dia Mundial de l’ELA

Notícies relacionades