Núria Marín i Agrimon presenten la construcció del nou CAP de Sant Josep

Les obres tindran un cost de 13 milions d’euros i està previst que s’iniciïn a finals de 2023, principis del 2024

L’alcaldessa, Núria Marín, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han presentat la ubicació del nou CAP de Sant Josep. El nou dispositiu estarà emplaçat a un solar municipal, cedit per l’Ajuntament, entre les avingudes d’Isabel la Catòlica i de Josep Tarradellas i Joan.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha agraït al conseller que vuit mesos després de la seva visita a la ciutat, per analitzar les mancances en matèria de salut, “estiguem aquí per anunciar la construcció d’aquest equipament llargament reivindicat pels veïns i per les veïnes de Sant Josep”. Marín ha definit el solar com “la joia de la corona” per la seva ubicació i centralitat i ha destacat que el nou centre “donarà resposta a les necessitats del barri de Sant Josep —amb la construcció d’un nou CAP que alleugerirà la càrrega de treball del de la rambla de Just Oliveras—, però també a les de la ciutat, amb el trasllat del CUAP Pura Fernández”.

D’altra banda, el conseller ha avançat que està previst que les obres, que tindran un cost de 13 milions d’euros, s’iniciïn a finals de 2023, principis del 2024. Argimon ha subratllat que “el nou CUAP, que ocuparà un espai de 5 mil metres quadrats, serà un guany molt clar per a la ciutadania”.

La construcció del nou CAP inclourà, entre altres serveis, el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), i donarà resposta a les necessitats assistencials en l’àmbit de l’atenció primària del municipi.

Actualment, l’activitat del CUAP Pura Fernández es realitza en uns espais de lloguer al barri de Sant Josep. En els últims anys, s’ha detectat un increment de l’activitat assistencial del CUAP, per tant, el nou solar permetrà el trasllat i l’ampliació de la capacitat d’aquest CUAP al nou CAP de Sant Josep.

Aquest nou edifici disposarà de diferents espais per als professionals sanitaris i per als nous perfils que ha anat incorporant el Departament de Salut el darrer any per enfortir els equips d’atenció primària, com són els referents de benestar emocional, els nutricionistes o els futurs fisioterapeutes. Aquest nou edifici permetrà alliberar espais al CAP Just Oliveras per acollir aquests nous perfils de professionals.

A més, s’hi traslladarà el Servei de Diagnòstic per la Imatge i el nou equipament permetrà disposar d’una segona base del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), més propera a la zona nord del municipi, i es disposarà d’un espai per a la donació de sang i de plasma, amb l’objectiu d’apropar i facilitar al màxim la donació a la ciutadania.