Després d’anunciar les noves dates i d’obrir inscripcions per a 2026, la Mitja Marató Barcelona by Brooks i la Zurich Marató Barcelona ja estan treballant per fer un salt qualitatiu que porti aquestes dues proves a un altre nivell. Així, l’Ajuntament de Barcelona i els organitzadors tècnics (RPM Sports) preparen tot un seguit de millores per a portar a terme en les properes edicions, tant a nivell tècnic i esportiu com a nivell d’implicació i connexió amb la ciutadania.
“Volem que tant la Marató com la Mitja siguin més que un esdeveniment esportiu i es converteixin en la gran festa del running d’Europa. Encara tenim molt de recorregut per avançar durant les pròximes edicions i ja estem treballant per a portar aquestes dues cites a un altre nivell, tant esportiu com de connexió amb la nostra ciutat”, ha assenyalat el regidor d’Esports, David Escudé.
Aquesta nova etapa s’inicia justament ara que l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports (IBE), acaba d’adjudicar l’organització de totes dues proves a RPM Sports per als pròxims tres anys, amb opció de pròrroga de dos anys addicionals.
Més participació, més ciutat, més ambient
Després de tancar una edició 2025 de rècord, les dues proves es marquen com a gran repte superar els 30.000 participants en la Mitja i els 27.000 en la Marató en l’edició de 2026 que tindrà lloc el 15 de març en el cas de la Zurich Marató Barcelona i el 15 de febrer la Mitja Marató Barcelona by Brooks.
La implicació de la ciutat serà un altre dels pilars del nou model. A través de la programa de Hot Spots, associacions, comerços i clubs esportius podran dinamitzar punts clau del recorregut i convertir els carrers de Barcelona en un autèntic espectacle col·lectiu. A més, després de l’èxit de La Parunda en l’última edició de la Mitja, la festa postcarrera tornarà a celebrar-se, consolidant la idea que aquestes proves són una experiència que va molt més allà del propi repte esportiu.
Millores logístiques i de sostenibilitat
En el pla operatiu, l’organització continuarà apostant per mantenir l’experiència del corredor i corredora amb una distribució eficient dels calaixos de sortida, una optimització dels accessos a meta, i un pla d’avituallaments més sostenible que inclou gots reutilitzables i una reducció del 30% en l’ús de plàstics d’un sol ús.
Tot això s’emmarca dins del Pla de Sostenibilitat 2026–2030, que contempla mesurar i compensar la petjada de carboni de tots dos esdeveniments, la utilització d’energia 100% renovable en zones clau i la màxima optimització de la gestió de residus.