“No podem ni descansar!”: creix la indignació dels veïns pels concerts a l’Estadi Olímpic

Una festa per als fans, un malson per als residents

18 de juliol de 2025 a les 11:15h

Barcelona vibra amb la música, però també tremola per les queixes. L’Estadi Olímpic Lluís Companys, convertit en l’epicentre dels grans concerts d’estiu, està provocant un autèntic tsunami de malestar entre els veïns de Montjuïc i zones adjacents com el Poble-sec i Font de la Guatlla. En dues setmanes, dues nits consecutives de concerts —primer Lola Índigo i després Aitana— han encès els ànims d’uns residents que se senten, segons expliquen, “atacats acústicament”.

Assajos, soroll i un malson fins a les onze de la nit

“No només és el concert en si... és que comencen a assajar hores abans, i fins i tot dies abans, a tot volum! Ja no tenim ni pau a les tardes”, exclama la Conxita Viver, veïna afectada, que assegura irònicament que sent “fins la respiració dels cantants” des del seu pis. “És horrorós perquè no respecten absolutament res”, explica indignada.

El problema no és nou, però aquest estiu sembla que ha tocat sostre. Diversos residents han denunciat que la situació “és insostenible” i que els concerts se succeeixen sense cap mena de consideració pel dret al descans. Carlos Martín, un altre veí afectat, ho té clar: “A tots ens obliguen a fer silenci a les 22 h. Per què ells poden fer soroll fins a les 23 h? No és just. No podem ni descansar!”.

Carrers tallats, trànsit caòtic i nervis a flor de pell

Però el soroll no és l’únic problema. Els talls de trànsit i el col·lapse a la muntanya de Montjuïc són, segons els veïns, un altre gran maldecap. Els dies de concert, carrers com l’Avinguda de l’Estadi i el Passeig Olímpic pateixen alteracions en la circulació. “Ens tanquen carrers. No pots ni sortir amb cotxe. Si tens una urgència o simplement vols tornar a casa, et trobes amb policies que et diuen que no pots passar. Això no és normal”, comenta una veïna, que es manté sota l’anonimat, visiblement molesta.

Aquesta situació afecta també serveis com taxis i autobusos, que han de modificar els seus recorreguts en plena hora punta. “És com si la ciutat s’aturés per un concert. No som una discoteca gegantina, som un barri amb gent gran, nens petits i treballadors”, afegeix un altre resident, el Paco Soriano.

Demandes clares: horaris més estrictes i menys concerts seguits

Una part del veïnat ho té clar: cal actuar abans que la situació esclati. Exigeixen que els concerts finalitzin, com a molt tard, a les 22 h i que es redueixi el nombre d’actuacions consecutives. També reclamen una millor gestió del trànsit i més diàleg amb els barris afectats. “No volem eliminar la cultura, volem conciliar-la amb la vida. Que no ens robin el descans” explica Martín.

A més, es demana una revisió del reglament d’activitats a l’Estadi Olímpic, així com informes públics sobre el nivell de decibels registrats durant els concerts i els assajos. “Ens diuen que tot és legal, però cap tècnic ha vingut a escoltar com sona això des del nostre menjador”, lamenta Viver.

Montjuïc potser sona més que mai, però el soroll no sempre és motiu de celebració. Per a molts barcelonins, l’estiu ha deixat de ser una estació alegre per convertir-se en una època de maldecaps, sons estridents i finestres tancades.

Sobre l'autor
lourdes tasies foto
Lourdes Tasies
Veure biografia
El més llegit