Mor als 61 anys l’eminent oncòleg català Josep Baselga

Va dirigir fins 2018 el Memorial Sloan Kettering Cancer de Nova York i ara liderava la divisió oncològica d’AstraZeneca

L’oncòleg català Josep Baselga ha mort aquest diumenge als 61 anys, segons han avançat ‘La Vanguardia’ i ‘Expansión’ i ha confirmat el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que ell va fundar el 2006.
Referent internacional en la recerca de nous tractaments contra el càncer, sobretot de mama, s’ha dedicat al desenvolupament de fàrmacs i l’estudi de les estratègies per superar els mecanismes de resistència, esdevenint líder en el desenvolupament clínic de diversos agents nous. Ha rebut nombrosos premis, entre els quals el 2016 el Premi Internacional Catalunya, juntament amb dos oncòlegs catalans de prestigi internacional com Manel Esteller i Joan Massagué.
Josep Baselga (Barcelona, 1959) es va llicenciar en Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona i va obtenir el grau de doctor el 1992. Entre 1996 i 2010 va dirigir el servei d’oncologia mèdica i va fundar el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) de Barcelona. De 2010 a 2012 va ser cap de la Divisió d’Hematologia / Oncologia i director associat del Centre de Càncer de l’Hospital General de Massachusetts a Boston i professor de Medicina a l’Escola de Medicina de Harvard.
El 2013 va passar a ser director mèdic del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, a Nova York, considerat com el millor centre en recerca oncològica del món. El setembre del 2018 va haver de dimitir després de destapar-se que havia ocultat importants ingressos econòmics procedents de companyies farmacèutiques i biotecnològiques. Des de principis del 2019 dirigia l’àrea d’I+D contra el càncer de la multinacional AstraZeneca.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cap de setmana amb 57 denúncies a Barcelona per ‘botellons’

Notícia següent

Dos ferits en sortir de la via amb la moto i caure dins un pou de desguàs

Notícies relacionades