Mollet del Vallès fa una prova pilot per incrementar els espais florits

La finalitat és que aquesta prova pilot tingui continuïtat durant els mesos vinents

Mollet del Vallès ha posat en marxa una prova pilot que pretén incrementar els espais florits a la ciutat.

En aquesta línia, s’han instal·lat jardineres penjants amb plantes i flors a diversos fanals de Berenguer III, parterres a l’avinguda de Llibertat amb carrer Sant Ramon i durant les pròximes setmanes es plantaran plantes i flors a escocells de l’avinguda de Jaume I.

Aquestes actuacions se sumen al projecte educatiu d’apadrinament d’escocells amb algunes escoles de ciutat. Tot amb l’objectiu d’embellir la ciutat de Mollet, alhora que fer-la més verda i més saludable.

Pel regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energética, Raúl Broto Cervera, “aquest projecte d’enjardinament i ornamentació floral vol generar més zones verdes, augmentar la biodiversitat i la sostenibilitat a la ciutat, alhora que fer de Mollet una ciutat més bonica i acolorida”.

Broto ha afegit que “és una prova pilot que acabem d’engegar, però la finalitat és que tingui continuïtat durant els mesos vinents”.

Diferents línies d’acció

El projecte per incrementar els espais florits a la ciutat té diverses línies d’acció: col·locació de jardineres a fanals de Berenguer III, plantació d’escocells a parterres al carrer Jaume I i plantació de dos parterres amb un jardí sense reg a l’Avinguda Llibertat.

Aquestes accions complementen un projecte educatiu iniciat fa uns mesos d’apadrinament d’escocells per part de centres educatius.

També permeten millorar la biodiversitat i actuen com a refugi i alimentació d’espècies de fauna habituals a les ciutats i que la ciutat estigui més adaptada en l’actual context de canvi climàtic.

Col·locació de jardineres penjants

Les primeres accions que s’han posat en marxa han estat la instal·lació de jardineres penjants amb plantes i flors a 12 fanals del carrer Berenguer III.

Es mantindran durant 6 mesos per tal de comprovar la viabilitat d’aquest tipus d’actuacions. Des de l’Ajuntament es realitzarà el manteniment d’aquestes jardineres, tot i que són flors i plantes que necessiten poc rec.

Jardí sense reg

També s’han plantat dos parterres amb un jardí sense reg a l’avinguda de Llibertat amb carrer Sant Ramon que ajudaran a incrementar el verd urbà de la ciutat sense més aportació d’aigua que la de la pluja.

Aquests dos jardins se sumen a l’estratègia de gestió naturalitzada d’altres que ja hi ha a diferents parcs de la ciutat i que augmenten el verd urbà alhora que permeten un estalvi d’aigua.

Escocells Jaume I

Durant les pròximes setmanes es plantaran una quarantena d’escocells de l’avinguda de Jaume I on fins ara només hi havia un arbre.

S’hi plantaran espècies interessants pel seu benefici ambiental i la millora ornamental dels carrers de Mollet.

Apadrinament d’escocells

Està en marxa un projecte d’apadrinaments d’escocells per part de centres educatius. Els centres educatius es fan càrrec d’un o diversos escocells entorn del seu centre, en tenen cura i aprenen la important funció que fan els escocells sobre la biodiversitat.