Mollet del Vallès valora el projecte ‘Sentim-nos BÉ’

L’Ajuntament de Mollet del Vallès va posar en marxa a principis d’octubre el projecte Sentim-nos BÉ per treballar i millorar el benestar emocional dels infants, adolescents, joves i les seves famílies

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament de Mollet del Vallès. Imatge pròpia.

L’Ajuntament de Mollet va creure oportú ampliar aquest projecte després que diferents estudis posessin de manifest les conseqüències emocionals que ha provocat la pandèmia sobre la salut, especialment en infants, adolescents i les seves famílies. El projecte ha constat de diferents línies estratègiques.

La principal novetat va ser el servei d’atenció psicològica individual presencial que ha atès un total de 14 persones i ha fet 32 seguiments de persones afectades o bé de les seves famílies. Des de l’1 d’octubre fins al 22 de desembre s’han dut a terme 75 tallers de Benestar Emocional als centres educatius de Mollet, repartits entre les etapes d’educació primària, secundària, cicles formatius i batxillerats. Per últim, també s’han fet tallers de benestar emocional per a famílies als centres cívics i culturals de la ciutat. En total s’han programat 6 xerrades a les quals han assistit més d’un centenar de persones.

Per l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, “estem molt satisfets de com ha funcionat el programa Sentim-nos BÉ, la bona acollida demostra que era del tot necessari i tenim la voluntat de continuar aprofundint en aquesta línia de treball per donar eines i suport a aquells col·lectius que han estat emocionalment més afectats durant la pandèmia”. L’alcaldessa també ha volgut agrair a “mitjans de comunicació i a la ciutadania per sumar-se al projecte. Perquè projectes com aquests arriben més lluny quan tota la societat s’implica conjuntament”.

Per la seva banda, la regidora de Salut Pública, Pepi Muñoz Pareja, ha destacat que “fa molts anys que treballem el benestar emocional, però amb el suport de la Diputació de Barcelona vam poder aprofundir més i arribar a moltes més persones. Els principals objectius del projecte han estat oferir atenció psicològica individual i grupal adreçada als infants, adolescents, joves i als seus familiars i dissenyar accions formatives i formatives també en format digital” La regidora ha afegit “tots i totes volem una societat més saludable”

El projecte ha estat una experiència pilot que properament es tornarà a posar en marxa atesos els bons resultats i les necessitats de millora que encara hi ha en benestar emocional. Ha comptat amb la col·laboració dels principals mitjans de comunicació locals com Som Mollet, Vallès Visió i Ràdio Mollet.