Molins de Rei celebra el Dia Mundial de les Escoles per la Pau i la No- Violència

Des de l’Ajuntament de Molins de Rei, s’organitzaran novament a diversos centres educatius els Tallers d’Educació per la Pau

El proper 30 de gener es commemora el Dia Internacional per la No-Violència i la Pau (DENIP). En aquesta data es recorda la mort de l’activista i advocat Mahatma Gandhi.

Durant les properes setmanes i amb motiu de la commemoració de la diada es faran més de 20 tallers als centres escolars de la vila, de manera que es preveu que aquesta activitat arribi   a més de 150 grups escolars de primària. Els tallers tenen per objectiu fer reflexionar els infants sobre actituds de pau i interculturalitat a través del joc: el joc, entès com una eina per reconèixer i donar visibilitat a diverses realitats. L’entitat Irènia, que treballa des del 2001 als diversos centres educatius de la vila en el marc del projecte “Conviure a la  Mediterrània”, serà l’encarregada de dur a terme els tallers.

Conèixer les diversitats culturals és una font de riquesa i educar en valors per la justícia social global és un dels trets característics del taller.

Els tallers d’educació per la pau estan alineats amb l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenibles següents: ODS 5: igualtat de gènere; ODS 10: reducció de les desigualtats; ODS 13: acció pel clima, i ODS 16: pau, justícia i institucions sòlides.