Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Més de 60 milions d’euros per reforçar el sistema ferroviari de Catalunya

Avatar photo

El Ministeri de Transports mobilitza més de 60 milions en cinc nous contractes per reforçar el sistema ferroviari de Catalunya. Adif ha licitat els contractes per la construcció de la nova estació de Parets del Vallès i un altre per impulsar la segona fase dels treballs a la zona logística de la Sagrera, a Barcelona.

 A més, l’administrador d’infraestructures ferroviàries estatals ha adjudicat tres contractes per suprimir dos passos a nivell a La Canonja, renovar Barcelona-Sants i millorar l’accessibilitat a les estacions per on passa la línia R3: Granollers-Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga. Aquestes actuacions, finançades amb fons europeus, se sumen a les adjudicacions recents del soterrament a Montcada i Reixac.

En un comunicat, el ministeri que encapçala Raquel Sánchez ha defensat que aquestes actuacions suposen un nou impuls al Pla de Rodalies i, especialment, a la transformació integral de la línia R3.

 

Nova estació a Parets del Vallès

Concretament, la construcció de la nova estació de Parets del Vallès comptarà amb una inversió de 19,4 milions d’euros.

El govern espanyol assenyala que aquesta és una de les actuacions destacades de les obres de desdoblament i millora de la capacitat i de la línia R3 de Rodalies, que permetrà la creació d’un nou edifici de viatgers, zones verdes, aparcaments i àrees d’esbarjo.

Amb aquestes obres, s’espera millorar la funcionalitat de les instal·lacions ferroviàries, afavorint la integració i permeabilitat urbana del ferrocarril.

 

Millores a la Sagrera i Barcelona-Sants

Pel que fa a l’altra licitació, destinada a impulsar la segona fase dels treballs a la zona logística de La Sagrera, comptarà amb una inversió de 6 milions d’euros  per a les obres d’arquitectura i instal·lacions de la Zona de Tractament Tècnic de Trens (ZTTT), destinat a l’estacionament i explotació comercial de serveis d’alta velocitat.

En relació amb els contractes adjudicats, el de més import, 22,7 milions d’euros, va dirigit a la renovació d’instal·lacions a l’estació de Barcelona-Sants amb la substitució d’elements d’una part exterior de la coberta edifici de viatgers, el reforç de la impermeabilització de la llosa sobre les andanes i el paviment i el desplegament de nous sistemes d’evacuació d’aigües pluvials, amb la instal·lació de col·lectors.

 

Millores a l’R3

Per la seva banda, es faran millores en l’accessibilitat a les estacions de Granollers-Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga. Per això, s’han adjudicat els treballs per valor de 5,5 milions d’euros per a la instal·lació d’ascensors als passos inferiors entre andanes amb l’objectiu de millorar la mobilitat dels viatgers.

 

Eliminació de pasos a nivell

L’última de les adjudicacions, per valor de 6,9 milions d’euros, fa referència als treballs d’eliminació de dos passos a nivell a La Canonja. L’objectiu és incrementar les condicions de seguretat de les altres infraestructures, per a la qual cosa es construirà una passarel·la per als vianants i un pas superior per a vehicles i vianants que afavoriran la permeabilitat de l’entorn. .

Aquests treballs se sumen a les adjudicacions recents ja anunciades del soterrament a Montcada i Reixac per valor de 540 milions d’euros i la remodelació de l’estació de Montcada Bifurcació, de 30,2 milions d’euros.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eighteen + 2 =

Notícia anterior

El cicle de teatre Escena Cambrils es converteix en Escena en Gira

Notícia següent

Nou de cada deu banyistes qualifiquen la platja de Castelldefels com a “bona” o “molt bona”

Notícies relacionades