El teletreball 3+2 i la fi dels acomiadaments d’interins
CCOO i UGT sumen més de la meitat dels delegats sindicals de tots els serveis de l’Ajuntament i, per la millora del nou conveni, s’han aplegat per pressionar l’administració. Segons detalla la portaveu d’aquests dos sindicats, entre els temes que més els preocupen hi ha el blindatge de l’increment retributiu o la necessitat de trobar una fórmula perquè la gent gran es pugui jubilar de manera anticipada. “Sabem que ens haurem de jubilar als 67 anys i hi ha molta gent jove que vol entrar a l’administració pública. Volem buscar una fórmula perquè la gent pugui sortir abans de la seva activitat i puguem incorporar plantilla nova”, detalla Maria Rosa Tomás, qui també és secretària general de la secció de Comissions Obreres a l’Ajuntament de Barcelona.
Una altra proposta, en relació al teletreball, és canviar la prioritat de l’Ajuntament. Segons apunta la portaveu sindical, l’administració els hauria posat sobre la taula una proposta que regula que, dels cinc dies laborables de la setmana, quatre es treballaria presencialment i un, telemàticament. La intenció de la plataforma de CCOO i UGT és, en canvi, posar el teletreball per davant i que tres dies es pugui treballar en remot i dos dies de manera presencial. Això, però, només s’aplicaria als serveis que no requereixen presencialitat contínua. “És incoherent la posició de l’Ajuntament amb la promoció de la mobilitat sostenible. Som 16.000 persones movent-nos cada dia als centres de treball”, indica Tomás.
Fonts de la CGT reconeixen que hi ha una voluntat comuna de tots els sindicats d’aconseguir millores, però matisen que hi ha alguna variació pel que fa a les principals preocupacions de cada agrupació. En el seu cas, reivindiquen la necessitat d’acabar amb els acomiadaments dels treballadors interins. Alhora, el CSIF, amb més presència en el cos de la Guàrdia Urbana, resumeix alguna de les seves peticions amb la jornada laboral de 35 hores, l’augment del plus de perillositat o la reducció de l’horari nocturn.