Més de 500 persones pedalen a Viladecans per una mobilitat sostenible

Avatar photo

La ciutat ha celebrat aquest diumenge, 17 de setembre, la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb la tradicional Bicicletada Popular. Més de 500 participants de totes les edats han pedalat junts en una gran festa ciutadana sobre rodes que ha recorregut bona part de la ciutat, passant també pel nou barri de Llevant. Els i les ciclistes han pogut gaudir del recorregut reivindicatiu per donar més protagonisme als mitjans de transport sostenibles en els desplaçaments. La cita ha comptat amb un esmorzar saludable, un sorteig de premis i activitats per als més menuts, com un circuit inflable de tricicles, un taller de fabricació de xapes i un altre de decoració de bicicletes.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya impulsada pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya per sensibilitzar de les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat. El tema escollit per la Comissió Europea el 2023 és ‘Eficiència energètica’ i el lema és ‘Combina i mou-te!’. En aquest marc, el 22 de setembre se celebra el Dia sense Cotxes per trobar solucions als problemes derivats de l’augment del trànsit a les ciutats. Més de 200 ajuntaments ja s’han adherit a la campanya.

L’Ajuntament va aprofitar l’acte per informar de les dues noves actuacions per a la mobilitat sostenible que es posaran en marxa a la ciutat durant l’any 2024. D’una banda, l’estrena de la nova zona de Baixes Emissions (ZBE) a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb restriccions per als vehicles que no tenen etiqueta ambiental. D’altra banda, la creació de les primeres zones verdes d’estacionament regulat, prioritàries per als vehicles locals, així com l’ampliació de les zones blava i taronja en entorns comercials i d’equipaments públics supramunicipals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 + 4 =

Notícia anterior

Blanes tornarà a reivindicar els seus orígens amb les III Jornades Romanes Blanda-ae del 22 al 24 de setembre

Notícia següent
Facana_Ajuntament_de_Manresa

Últims dies per demanar subvencions per a la creació i competitivitat d’empreses i comerç

Notícies relacionades