Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

Més de 200 expositors al Saló de l’Ensenyament de Barcelona

Cerca potenciar les seves funcions d'orientació i la guia amb més de 1.000 propostes i activitats en aquest sentit

La 31a edició del Saló de l’Ensenyament, que se celebra des d’aquest dimecres fins al 20 de març en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, comptarà amb més de 200 expositors i cerca potenciar les seves funcions d’orientació i la guia amb més de 1.000 propostes i activitats en aquest sentit.

L’esdeveniment continua apostant per l’assessorament individualitzat, amb una àrea formada per 14 professionals de la psicologia, la pedagogia o la psicopedagogia que atendrà consultes i resoldrà dubtes: es calcula que es realitzaran més de 800 atencions, de més de 420 hores.

A més, hi haurà un centenar de visites guiades dirigides a alumnes i tutors, itineraris personalitzats en grup, 84 tallers per a joves i famílies sobre elecció d’estudis superiors, vies d’accés a la universitat i a cicles formatius, autoconeixement o mobilitat internacional, així com sessions per a professorat.

El saló argumenta que en l’última convocatòria, en 2019, els serveis d’orientació van atendre més de 14.000 persones, 1.000 més que en l’edició anterior, “la qual cosa evidencia la seva utilitat i el creixent interès que desperta entre els visitants”.

L’EXÈRCIT ENTRE ELS EXPOSITORS
La Conselleria d’Educació de la Generalitat, coorganitzadora del Saló, ofereix informació i reforça l’orientació a famílies i estudiants, habilitant punts amb informació de Formació Professional (FP) per sectors i ensenyaments artístics superiors.

Per part seva, l’altra Conselleria involucrada en el Va salar, la de Recerca i Universitats, ofereix orientació personalitzada sobre el sistema universitari català, l’accés i l’admissió, beques i ajudes.

També hi haurà una àrea específica per a les Escoles Oficials d’Idiomes, ensenyaments d’arts plàstiques i esportives, i es mostrarà l’oferta d’ensenyaments artístics superiors.

Segons han confirmat fonts de l’organització a Europa Press, l’Exèrcit té un estand com a expositor en el Va salar, i la Conselleria d’Interior va afegir que l’esdeveniment disposa per primera vegada d’un estand conjunt de tots els cossos operatius de seguretat i emergències de Catalunya (Institut de Seguretat Pública de Catalunya, els Mossos d’Esquadra, els Bombers i els Agents Rurals).

SALÓ FUTURA
Paral·lelament, els dies 18 i 19 de març també se celebrarà la 17 edició de Futura, el Saló de Màsters i Postgraus, amb més de 50 expositors d’universitats públiques i privades, col·legis professionals i escoles de negoci.

El certamen se situarà al Palau 2 del recinte de Montjuïc “per a guanyar amplitud i comoditat”, reforçarà els seus serveis d’orientació i comptarà amb un programa de càpsules per a resoldre dubtes i un ‘speed dating’ amb empreses per a realitzar pràctiques.

NOUS TÍTOLS
Tots dos salons presentaran una vintena de nous títols de les universitats catalanes públiques i privades, entre graus i màsters.

Per exemple, la Universitat Rovira i Virgili (URV) explicarà tres nous graus, dos la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), un la Universitat de Barcelona (UB) i un altre la Universitat Ramon Llull (URL).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

sixteen + seven =

Notícia anterior

Utilitzen una bomba carregada com a cendrer

Notícia següent

Salvador Illa visitarà avui Sant Pere de Ribes

Notícies relacionades