El mercat municipal de la Creu Alta de Sabadell ha posat en marxa un nou sistema per incrementar la higiene i millorar les condicions de treball de les parades de peix. A l’interior de la llotja s’ha adaptat un espai, conegut com a Punt Net, que permet als peixaters fer una gestió dels residus més sostenible i incrementar la higiene en les parades.
La nova instal·lació facilita als peixaters dipositar el gel net sobrant al final de la jornada o en moments d’acumulació, garantint així una gestió més ordenada i sostenible dels residus. A més, el Punt Net disposa de piques habilitades amb aigua freda i calenta, per netejar els estris i materials necessaris per al desenvolupament de la seva activitat.
En aquest nou espai només es diposita el gel net, ja que els residus orgànics de cada una de les tres parades de peix existents al mercat, se separen per traslladar-les amb la resta de la fracció orgànica de la llotja.
Amb aquest projecte, l’Ajuntament vol millorar les condicions de treball dels paradistes, alhora que fomenta la higiene, l’eficiència i el bon manteniment dels espais comuns del mercat. El nou servei respon també a la demanda dels mateixos comerciants.
El Mercat de la Creu Alta és un dels mercats de referència de Sabadell i aquest nou servei s’emmarca dins de les actuacions municipals per modernitzar i dignificar els mercats de la ciutat, mantenint-ne la tradició però adaptant-los a les necessitats actuals. Juntament amb el Punt Net, recentment es van posar en marxa armaris refrigerats perquè els clients que fan la comanda en línia puguin recollir-la fora de l’horari de mercat.