Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Manuel Ibern Alcalde i a Juli Pernas López “Almeida”

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni i el regidor d’Esports, David Escudé, les han lliurat en un acte que s’ha celebrat al Saló de Cent

Manuel Ibern Alcalde, ha rebut la Medalla en reconeixement de la tasca que ha realitzat al llarg de la seva carrera esportiva i política en favor de l’esport a la ciutat. Als mèrits esportius com a nedador, jugador de waterpolo i entrenador, vinculat al CN Atlètic-Barceloneta, a la selecció de waterpolo i al món federatiu a tots els nivells -català, estatal i internacional-, se li sumen els de la seva llarga trajectòria com a dirigent esportiu.

Va ser Director d’Esports a l’Ajuntament de Barcelona des de 1985 i durant onze anys; va exercir com a delegat per a federacions i institucions a la Secretaria general de l’Esport, i finalment va ser nomenat Secretari General de l’Esport l’any 2006. Actualment és president del Comitè Tècnic de Waterpolo a la Federació Internacional de Natació.

Juli Pernas López, per la seva banda, ha rebut la medalla per la seva dilatada i prolífera dedicació professional des de les responsabilitats municipals lligades a la gestió de l’esport a Barcelona. També en reconeixement de la trajectòria esportiva complementària, dedicada fonamentalment a l’esport federat i olímpic. Juli Pernas López va iniciar la seva dedicació a l’Ajuntament de Barcelona l’any 1981, a l’àrea de Joventut i Esports.

Al llarg de la seva trajectòria ha assumit diferents responsabilitats directives relacionades amb l’esport entre les quals destaca la seva etapa lligada a la promoció esportiva i als esdeveniments. Destaca també la seva dedicació a la Fundació Barcelona Olímpica com a director, i al Museu Olímpic i de l’Esport. Pel que fa a la seva trajectòria dedicada als esports, els seus han estat el beisbol i el softbol. Va ser president de la federació catalana (1986-94), i des del 2000 fins al 2020 ha presidit la federació espanyola.

També ha estat comissari tècnic de les federacions europees. És membre del Comitè Olímpic Espanyol (presideix la Comissió d’Esport i Medi Ambient) des de 1988, i forma part de l’Acadèmia Olímpica Espanyola.