Tornen les atraccions, la tómbola i el cotó fluix de sucre a Mataró

El Gremi de Firaires es mostra esperançat en l'obertura de la fira de Mataró, la primera des de l'inici de la pandèmia

La fira d'atraccions de Mataró. aCN

El Parc Central de Mataró acull des d’aquest divendres, i fins al 20 de juny, la primera fira d’atraccions de gran format des de l’inici de la pandèmia. El sector feia quinze mesos que estava totalment parat i tot i que les pèrdues són incalculables, la represa esperança ara el Gremi de Firaires.

El seu president, Marcos Orús, afirma que després de mesos “molt crítics” el sector està “molt il·lusionat” i espera que el públic respongui, com ha succeït amb la resta de sector vinculats a l’oci. Per a aquesta fira, s’ha hagut de perimetrar tot un recinte i fixar un límit d’aforament del 50%. A més, totes les atraccions es desinfectes després de cada viatge i el consum de menjar i begudes està restringit als espais habilitats per cada firaire.

Tot i les restriccions, la fira ha obert aquest divendres amb un ambient molt semblant al de les fires d”abans’. Al Parc Central torna a sonar la música dels autos de xoc, els visitants tornen a sentir el reclam dels animadors de la tómbola i els més petits afronten de nou la litúrgia de menjar-se un cotó fluix de sucre.

A més, des de que es va anunciar la presència de la fira a Mataró el Procicat ha flexibilitzat algunes restriccions i a l’espai hi podrà entrar més gent i durant més hores de les inicialment previstes. L’aforament ha passat del 30% al 50% i els horaris de tancament han passat de les deu de la nit a pràcticament equiparar-se amb els de l’hostaleria.

En aquest sentit, les atraccions podran obrir fins a la una de la matinada les nits del cap de setmana, mentre que la resta de dies la fira tancarà a mitjanit. Per Orús, aquesta era “l’única manera” de tirar endavant una fira de les dimensions de la de Mataró, en “format parc”. És, diu Orús, com un “petit Tibidabo”.

Tot i això, hi ha alguns dels firaires habituals que no s’han pogut reactivar després de la llarga aturada per la pandèmia. En aquesta nova edició de la fira de Mataró hi ha més de 90 atraccions i casetes, però també hi ha baixes sensibles com la nòria. “Vam rebre una primera línia d’ajudes i estem a l’espera d’una segona línia per poder reactivar-nos”, assegura Orús.

El president del Gremi de Firaires espera que malgrat els entrebancs, l’espera hagi valgut la pena. La de Mataró vol ser un punt d’inflexió per a un sector que espera una resposta positiva del públic, de la mateixa manera que n’hi ha hagut en altres sectors relacionats amb l’oci, com la restauració.