El Port de Mataró estrena nova imatge i renova l’oferta comercial

Els nous adjudicataris començaran a operar aquest estiu i s'ha restringit la presència de l'oci nocturn

Vista aèria de la nova zona comercial del Port de Mataró. CEDIDA

El Port de Mataró ha estrenat ja la seva nova imatge. Les obres de remodelació de la zona comercial ja estan enllestides i el Consorci ha adjudicat també els locals que havien quedat buits en els últims anys per tal de donar un nou impuls a la infraestructura, després d’anys de degradació.

Aquest estiu es preveu que obrin tretze nous establiments, vinculats sobretot a la restauració i als esports nàutics, i també s’exigirà als operadors preexistents que encara no hagin adaptat la seva estètica que se situïn dins els cànons establerts. En la nova oferta comercial queda també restringida l’oferta d’oci nocturn. El ‘nou’ Port, de fet, vol vincular-se a un “públic de dia” amb més àrees infantils i zones verdes.

La remodelació afecta una esplanada de 15.000 metres quadrats, on s’han eliminat unes construccions que tapaven la visió del mas i s’han instal·lat unes pèrgoles destinades a ubicar les noves terrasses dels locals de restauració de la part interna del port. En aquest punt també s’ha ampliat la zona de passeig.

Entre els locals i la zona d’embarcacions s’han creat diverses zones d’esbarjo, amb àrees de jocs infantils i per a la pràctica d’esport. “El Port de Mataró inicia una nova etapa. S’ha transformat la part ciutadana, que ara crida a passar-hi bones estones”, assegura el president del Consorci, Isidre Gavín.

En paral·lel, s’han adjudicat 90 dels 96 locals comercials, unes xifres que els gestors de l’espai consideren un èxit. Alguns d’aquests locals es fusionaran, ja que en total les activitats previstes en són 36, de les quals tretze corresponen a nous adjudicataris. La resta són els operadors preexistents que han pogut renovar el seu contracte.

En total, el ‘nou’ port comptarà amb setze restaurants, set activitats nàutiques, cinc entitats esportives i nou activitats complementàries. Entre aquestes noves activitats hi ha un petit supermercat i una barberia. El que no hi haurà serà una excessiva presència d’oci nocturn, ja que només s’ha renovat el contracte d’un karaoke i d’un bar musical

La gerent del Port de Mataró, Margarita Díaz, explica que el plec de clàusules ja preveia que qualsevol activitat no pogués estar oberta més enllà de les tres d ela matinada i detalla que d’entre totes les ofertes presentades només hi ha aquestes dues vinculades a l’oci nocturn. “Volem que vingui un públic més de dia”, assegura.

En el seu conjunt, la diversificació de l’oferta vol suposar un revulsiu per a una infraestructura que arrossegava anys de decadència i que ara vol ser un “pol d’atracció”. En aquest sentit, Isidre Gavín també ha advertit que tant els nous com vells concessionaris hauran d’adoptar uns mínims estètics que en alguns casos no es compleixen. “Hauran de canviar”, assegura.

L’alcalde de Mataró, David Bote, s’ha felicitat també per la renovació del port i assegura que les obres són un “pas importants” cap a una ciutat més pròspera, tant per la creació de nous espais socials per a la ciutadania, com pel que suposa d’impuls econòmic per a la ciutat. El port, afirma, serà una nova “locomotora comercial” de Mataró.