Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Mataró té activat en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències

Avatar photo

Es demana molta precaució a la població en els desplaçaments i per possibles incidències per caiguda d’arbrat i elements del mobiliari urbà

L’Ajuntament de Mataró manté activat en fase d’alerta des d’aquest dilluns el Pla Bàsic d’Emergències per fonts vents i onatge. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu fort vent de component oest amb cops de vent que poden superar els 72km/h i també un episodi de fort onatge que tindrà especial incidència al litoral central. Durant el dia d’avui, les onades poden superar els 4 metres.

Davant d’aquesta situació, s’ha tancat l’accés al Parc Central, al Pati de Can Marchal i a Can Clavell. El Port de Mataró també manté tancat l’accés al braç.

Durant aquest dilluns, la Policia Local ha atès 10 incidències relacionades amb l’episodi de vent per caiguda de: cables elèctrics, senyalització viària, testos de balconades i tendals. També

Es demana a la població molta precaució en els desplaçaments i també per possibles incidències per caiguda d’arbrat i elements del mobiliari urbà, i seguir els consells següents:

Si us trobeu a casa:

. Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Abaixeu completament les persianes i, si són de cordó, subjecteu-les adequadament.

. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses, i recolliu la roba dels estenedors per evitar

 Si sou a l’exterior:

. Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

. No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

. Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

. No accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d’espigons, esculleres i passejos marítims.

Si heu de conduir:

. Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera. Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució

. Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.

. Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

. Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

En cas d’emergència, truqueu al 112 i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty − 13 =

Notícia anterior

L’Estudi de Música canvia la ubicació per a continuar formant petits i grans des del 1985

Notícia següent

Andorra Telecom presenta la campanya “Viu més enllà de la teva pantalla”

Notícies relacionades