Dijous, 24 d'abril de 2025
És notícia

Mataró realitza els tractaments al clavegueram per controlar les plagues de paneroles i rosegadors

Avatar photo

En els pous tractats es pot produir l’anomenat “efecte desallotjament” d’exemplars de paneroles, que es produeix just abans que finalitzin el seu cicle de vida

La secció de Salut Pública de l’Ajuntament està duent a terme als pous de la xarxa de clavegueram els tractaments preventius de control de paneroles i rosegadors amb l’objectiu d’intentar disminuir-ne la població.

El tractament es farà a un total de 2.200 pous de tota la ciutat. Precisament fruit d’aquests tractaments preventius, aquests dies poden observar-se més paneroles, ja que queden afectades pels biocides aplicats i queden desorientades. És l’anomenat “efecte desallotjament”: una fugida dels insectes que es produeix just abans que finalitzin el seu cicle de vida.

D’altra banda, també es canvien els esquers per intentar controlar la població de rosegadors.

A part d’aquestes campanyes preventives en l’àmbit de la xarxa de clavegueram, la Secció de Salut també coordina la vigilància i control a tots els edificis municipals de manera periòdica i activa els protocols necessaris quan es reben avisos des d’algun punt concret del municipi o es detecten incidències. També s’activen aquests protocols quan la ciutadania informa d’incidències relacionades amb la presència de plagues en algun punt de la ciutat a través del canal de la Bústia Ciutadana.

Cal recordar que les plagues no s’extingeixen, sinó que es controla la població perquè no ocasionin molèsties a la ciutadania, motiu pel qual es necessita la seva corresponsabilitat. En aquest sentit, són importants mesures com per exemple no deixar menjar a disposició dels animals, o tancar portes i finestres que no tinguin protecció.

Mosquit tigre

L’Ajuntament té previst d’iniciar la campanya de control del mosquit tigre durant el mes de maig. Es calcula que més del 90% d’espais on l’insecte pot criar són privats i, per tant, més enllà d’aquestes actuacions, cal que els ciutadans localitzin aquells punts on pot haver-hi aigua acumulada, com plats de les plantes, joguines infantils, neumàtics, etcètera. Aquests punts s’han de buidar com a mínim dos cops a la setmana per evitar que els mosquits s’hi puguin reproduir.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La plaça del Fòrum de Tarragona es torna a omplir de festa

Notícia següent

Primera jornada de reflexió i bones pràctiques del Projecte Innovadors i Experimentals al Garraf

Notícies relacionades