Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Lluïsa Moret: “Volem garantir l’autonomia de les administracions locals”

Avatar photo

Avui, finalment, la Diputació de Barcelona ha aprovat els pressupostos per al 2024. La presidenta de la institució, Lluïsa Moret, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació un cop ha finalitzat el ple. S’ha mostrat molt satisfeta de poder tirar endavant aquesta aprovació i ha posat en valor tot el suport que ha rebut per part de les forces polítiques – 50 vots a favor de 51 – així com la xifra total (1.243,78 milions d’euros). “Els ajuntaments rebran el 80% d’aquest total. Volem garantir i potenciar l’autonomia de les administracions locals“, ha expressat la presidenta.

Lluïsa Moret també ha destacat la sostenibilitat integral que persegueix aquest acord: ambiental, econòmica i social. “La nostra prioritat és la lluita contra el canvi climàtic. Per això la Diputació invertirà 43 M en energies renovables per implementar polítiques de desplegament amb plaques fotovoltaiques o generació de biomassa“, ha detallat.

Tal com estava previst, els pressupostos per a l’any 2024 s’han aprovat amb 50 vots a favor i un en contra, el del diputat Jordi Albert de la Fuente, portaveu del partit d’extrema-dreta VOX. És per això que, en un moment d’incertesa amb la gestió dels Pressupostos Generals de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona ha fet un pas endavant per presentar els comptes per l’exercici 2024.

El ple ha transcorregut amb normalitat, tractant els diversos dictàmens que figuraven a l’ordre del dia. Els grups polítics VOX i PP han presentat dues mocions de censura, en rebuig de l’amnistia i en defensa de la Constitució, respectivament. Només han rebut els seus vots a favor, ja que la resta de formacions han presentat el seu desacord.

Acord entre diverses forces

Durant la compareixença de la presidenta de la Diputació, també ha participat el representat de JuntsxIgualada i Diputat delegat d’Infraestructures, Equipament i Patrimoni Arquitectònic, Marc Castells; la Presidenta delegada de l’Àrea de Cultura i membre d’En Comú podem, Candela López; i, finalment, el President delegat de l’Àrea de Bon Govern, Transparència i Participació i membre d’ERC, Dionís Guiteras.

Les seves declaracions han servit per demostrar que, aquest acord per als pressupostos, és fruit de diverses reunions per posar en comú els interessos de cada formació. “Ens alegrem molt que, per primer cop, s’hagi creat una àrea d’igualtat i feminismes“, ha expressat Dionís Guiteras des d’ERC. D’altra banda, Candela López, representant En Comú Podem, ha ressaltat el valor de la cultura. “S’inverteix més que mai en aquesta política cultural. Volem fomentar l’expressió artística i protegir la nostra llengua per plantar cara l’ultradreta”, ha reivindicat.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × three =

Notícia anterior

Recollida solidària de joguines a Sant Pere de Ribes

Notícia següent

L’escriptora Olga Xirinacs, doctora honoris causa per la URV

Notícies relacionades