L’InnoDelta Hack celebra a Viladecans la darrera sessió en logística sostenible

Avatar photo

Es tractava d’un procés d’innovació oberta on van participar, per una banda, sis empreses del Delta proposant reptes en l’àmbit de la logística sostenible

L’InnoDelta Hack va celebrar dissabte al Cúbic de Viladecans la seva darrera sessió de treball per conèixer les solucions aportades a vuit reptes en el sector de la logística sostenible. Aquesta és una iniciativa que s’emmarca dins el projecte d’especialització i competitivitat territorial del Delta (PECT), del qual formen part els ajuntaments de Viladecans, Sant Boi, el Prat, Gavà i Castelldefels, conjuntament amb l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE).

 

Es tractava d’un procés d’innovació oberta on van participar, per una banda, sis empreses del Delta proposant reptes en l’àmbit de la logística sostenible. Aquestes empreses eren American Axle & Manufacturing, Mesoestetic, Tecnisample, L’Associació d’Empresaris Parc Empresarial de Gavà, TXT i Bunzl Spain. Per l’altra banda, empreses, start-ups i persones emprenedores que van treballar i presentar possibles solucions a aquests desafiaments.

 

Durant un mes, els participants van assistir a trobades de treball als diferents labs (laboratoris) de les ciutats organitzadores, on van rebre mentories d’experts en logística, tecnologia i gestió empresarial, i píndoles formatives sobre tecnologia i sostenibilitat aplicada a projectes tecnològics. Al procés van participar 26 professionals que es van dividir en grups de treball. Els equips Efifly, CastellDev, Simig Solutions, Singularly, Prosimap, Adding-Plus i Hedyla van presentar vuit solucions a alguns dels reptes proposats.

 

Les solucions es basaven en tecnologies 4.0 com el big data, l’Internet de les coses, la intel·ligència artificial, els drons i les plataformes cloud. Són tecnologies que permeten donar resposta als reptes de les empreses, estretament lligats a la millora de processos, l’optimització de rutes logístiques i la gestió d’estocs al magatzem.

 

Les empreses van mostrar interès en les solucions proposades i, a partir d’ara, l’organització d’InnoDelta Hack acompanyarà als equips per accelerar els projectes i facilitar la realització dels pilots.

 

Els participants van recórrer els centres d’innovació de la comarca

El primer centre a acollir les trobades de l’InnoDelta Hack va ser el laboratori d’innovació i experimentació pública per a afrontar reptes urbans de Sant Boi amb una sessió  de cocreació amb les empreses partners de l’àmbit logístic, de la qual van sorgir els principals temes d’interès comú.

Posteriorment, en la nova incubadora de Castelldefels Delta on Startup, es va realitzar una dinàmica per a crear els equips de treball. En el Delta Logistics and mobility Lab del Prat, especialitzat en logística, es va realitzar una sessió de treball amb ponència i formació en format workshop sobre tecnologies aplicades a la logística (internet de les coses) i en el Delta Ecocircular Lab de Gavà, especialitzat en economia circular, es va fer una ponència i una píndola formativa sobre sostenibilitat aplicada a projectes tecnològics.

En les instal·lacions del Delta Iot & IA Lab de Viladecans, especialitzat en tecnologies com la internet de les coses i la intel·ligència artificial, va tenir lloc la darrera sessió, on els equips van presentar les solucions treballades.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torna a Granollers l’exposició itinerant “Operació Aigua” per conscienciar sobre l’escassetat hídrica

Notícia següent

Tàrrega utilitza aigua freàtica per netejar carrers i regar parcs i jardins arran de la situació de sequera

Notícies relacionades