L’Hospitalet se suma a la campanya “Gràcies des del Baix Llobregat”

A L’Hospitalet avui es fa el repartiment de centenars de carxofes a 15 residències de la gent gran

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Hospitalet se suma a l’acció “Gràcies des del Baix Llobregat”, que vol agrair als professionals de les residències i en especial a les persones grans que hi viuen l’esforç i la capacitat per superar dia a dia aquest període marcat per la Covid-19 a través del consum de l’hortalissa més representativa del territori, la carxofa. 

A L’Hospitalet comença avui dimarts la distribució dels centenars de kilograms de carxofes que es donaran a totes les residències de gent gran de la ciutat. Es repartiran a 15 centres residencials de la ciutat, on viuen 761 residents i treballen 723 persones. 

En total, aquesta setmana es repartiran a 11.000 residents i professionals de les residències de gent gran del Baix Llobregat i de L’Hospitalet prop de 5.700 kilograms de carxofes de la Cooperativa Agrària Santboiana i de la Cooperativa Agrícola del Prat. Aquesta és una iniciativa que té el suport econòmic i logístic dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Salut; i Treball, Afers Socials i Família; del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, i del projecte cooperatiu de distribució RodaPrat. 

 

Les hortalisses i, en concret, la carxofa són aliments de gran riquesa nutricional, en especial de fibra i vitamines, i amb una baixa aportació d’energia. És una hortalissa de proximitat, de plena temporada, de gran qualitat i versatilitat gastronòmica, molt apreciada i distingida en tota la Mediterrània.  

 

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme anteriorment sota el nom de “Gràcies des de les Terres de l’Ebre”, amb la distribució de mandarines a totes les residències de gent gran del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i de taronges a les de Barcelona, i de “Gràcies des de Valls”, amb el repartiment de calçots a residències de Lleida i Tarragona 

 

La iniciativa s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de la Fruita i la Verdura, que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) per promoure el consum de fruita i verdura de qualitat, estacional i de proximitat entre diferents sectors de la població.