L’Hospitalet planta cara als establiments que no compleixen les normes sanitàries

La Guàrdia Urbana i el Servei de Salut Municipal han realitzat aquest any 559 inspeccions i s’han efectuat 72 accions per infraccions

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet i el Servei de Salut municipal han reforçat el control i la supervisió dels locals de restauració i alimentació de la ciutat, amb l’objectiu de garantir el compliment de les mesures higièniques i sanitàries que han de mantenir els establiments d’aquest sector i que els seus serveis no suposin cap risc per a la salut de les persones.  

En el que portem d’any, s’han fet un total de 599 inspeccions a establiments públics —262 amb la participació de la Guàrdia Urbana— i s’han aplicat 62 mesures cautelars per diverses infraccions relacionades amb l’activitat, l’estat i els productes posats a la venda o emmagatzemats en aquests locals. De les 61 actes aixecades per la Guàrdia Urbana, 25 corresponen a botigues d’alimentació. 

A conseqüència de les inspeccions realitzades i les irregularitats higienicosanitàries i administratives detectades, s’han tancat 33 establiments, s’han precintat 6 equips d’elaboració o conservació de productes. Els locals només podran tornar a obrir si reparen les deficiències de conservació detectades i seran objecte d’un seguiment per part del Servei de Salut municipal. 

Salut Pública ha obert 7 expedients sancionadors, en 23 actuacions s’han decomissat 1.782 kg d’aliments en mal estat per a la seva destrucció per no trobar-se en un estat adequat pel seu consum o per no trobar-se en conservació adequada per a posterior elaboració o consum. 

Les actuacions de control s’han fet a bars, restaurants, carnisseries, botigues de queviures, forns de pa i pastisseries.