L’Hospitalet obre el termini per demanar els ajuts per despeses Covid i digitalització

Es tracta de 300.000 euros, aportats per l’AMB, destinats a pal·liar els efectes de la crisi provocada per la Covid-19 en les empreses i en els treballadors autònoms

L’Ajuntament de L’Hospitalet obre avui el termini per sol·licitar un dels ajuts econòmics que oferirà al llarg d’aquest any per pal·liar els efectes de la Covid-19 en l’activitat econòmica de la ciutat. La línia de subvenció que s’obre avui, “Despesa Covid-19 i digitalització”, compta amb el suport tècnic i econòmic del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023 de l’AMB, que aporta els 300.000 euros de les subvencions. Cada ajut serà d’un import màxim de 5.000 euros. Properament s’obrirà el termini per demanar una segona línia d’ajuts, “Contracta a L’H 2020”, dotada també amb 300.000 euros per part de l’AMB i que està destinat a subvencionar noves contractacions.  

L’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social gestionarà aquestes dues subvencions. “Despesa Covid-19 i digitalització” ofereix ajuts a les despeses realitzades per empreses, persones autònomes i entitats a causa de la crisi sanitària així com les despeses generals de subministraments originades en el període posterior a l’estat d’alarma, de 14 de març de 2020. També s’hi podran acollir les despeses relacionades amb l’adaptació tecnològica de les empreses, els processos de digitalització o la innovació tecnològica efectuades en aquest període. Per obtenir aquest ajut, els sol·licitants hauran de disposar d’una plantilla inferior a 50 persones i tenir seu social, delegació o centre de treball a L’Hospitalet. Les sol·licituds es podran presentar fins al 30 d’abril. 

Si un cop acabat el termini de recepció de sol·licituds la dotació econòmica no s’ha esgotat, la recollida de peticions continuarà oberta.   

La tramitació es pot fer a través del següent enllaç de la Seu electrònica de l’Ajuntament de L’Hospitalet: https://seuelectronica.l-h.cat/tramits/detalltramit.aspx?15K9xKTqsQzkvbheqJaXuEitM1kWEwGnV6PRvgm5ekVp0SPdrx6bRoAqazBqazB 

 

Per obtenir-ne més informació, les persones interessades poden contactar amb l’Oficina de Serveis a l’Empresa de Gornal Activa (carrer de Can Tries, 20), el correu electrònic subvencionslh2021@l-h.cat o els telèfons 93 403 69 37 o 93 403 69 52. 

Aquest programa forma part de les accions definides al Pacte de ciutat que l’Ajuntament està duent a terme per generar oportunitats d’ocupació i donar suport a les empreses i persones autònomes afectades per la crisi sanitària.