L’Hospitalet multarà amb 1.000 euros els patinets elèctrics que incompleixin la normativa

Les infraccions més habituals són les relacionades amb circular per llocs no permesos, com ara voreres o zones de vianants

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat en marxa un pla d’acció per plantar cara al mal ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP), per part d’alguns usuaris, i fomentar el coneixement de la normativa. Una campanya que es llançarà en tres fases cada mes en un barri de la ciutat, i que ja ha començat a Collblanc-La Torrassa.

La primera fase és una intervenció informativa sobre la normativa d’ús del VMP, la segona fase és de sensibilització sobre el “bon ús” del patinet elèctric, i en tercera instància, la Guàrdia Urbana denunciarà l’incompliment de la normativa amb multes d’entre 100 i 1.000 euros.

Aquesta campanya és la primera actuació en el marc de l’Aliança per a la convivència, una proposta de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, durant la jornada de treball amb motiu del primer aniversari del Pacte de ciutat.

Les infraccions més habituals són les relacionades amb circular per llocs no permesos, com ara voreres o zones de vianants, o fer-ho en direcció contrària; no respectar el semàfor en vermell; transportar passatgers al vehicle; no obeir els senyals de prohibició o restricció; conduir de forma negligent, i utilitzar auriculars o el telèfon mòbil.