L’Hospitalet exposa l’obra més recent d’Antoni Marquès en la mostra ‘Desviament’

Avatar photo

El Centre d’Art Tecla Sala inicia un nou projecte que té com a objectiu divulgar els treballs més recents d’artistes en actiu del país en projectes expositius de petit format

“Desviament”, de l’artista Antoni Marquès (Sabadell, 1956), és la nova proposta expositiva que es pot visitar, a partir del 17 de febrer i fins al 24 d’abril, al Centre d’Art Tecla Sala. La inauguració, que tindrà lloc dijous, a les 19 hores, comptarà amb la presència d’Antoni Marquès i de la comissària de l’exposició, Teresa Blanch.

Aquesta mostra inicia l’Observatori Tecla Sala, un nou projecte impulsat pel Centre d’Art Tecla Sala amb la voluntat d’afavorir la prospecció d’artistes en actiu del país que, per la generació a la qual pertanyen o per la conjuntura del sistema de l’art, no gaudeixen de la visibilitat que es mereixen. És una iniciativa que neix amb la idea de donar suport a aquests creadors i divulgar els seus treballs més recents en projectes expositius de petit format.

Les constants interrogacions de l’escultor Antoni Marquès sobre els buits i les interioritats dels organismes enceten una nova via. Arran d’uns trasbalsos físics soferts consecutivament des del 2017, emergeixen unes intenses sèries de dibuixos vermells on el malestar danya el paper i s’alia amb episodis eròtics en una catarsi de registres adolorits i de crus pensaments de la libido, lliurats tots ells a les meres fluctuacions del sentir i del desig.

En paral·lel, unes seqüències fotogràfiques enregistren un perseverant treball performatiu de taller, basat en un cos a cos frenètic amb les escultures pròpies i altres figures que escenifica irònics intercanvis de rols.

En els seus exercicis iconoclastes, Marquès esquiva la correcció tot desviant la mirada cap al gran potencial que troba en les restes efímeres.

Antoni Marquès estudia a l’Escola Massana de Barcelona i al taller de Bernard Perrin, a l’École National Supérieur des Beaux-Arts de París. Dedicat a l’escultura, treballa inicialment el ferro, el bronze, l’alumini, l’acer inoxidable, el zinc i el plom, per després incorporar als seus treballs les resines, els plàstics, les serigrafies i els vidres, entre d’altes, de manera que el color adquireix una presència substancial a la seva obra.

L’obra de Marquès es pot veure en col·leccions com la de Hubert Neuman (New York), La Colección Coca Cola (Madrid), la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació “la Caixa” (Barcelona) i al Museu de Belles Arts d’Àlaba, a més d’altres col·leccions privades. Regularment exposa la seva obra a la Galeria Moriarty de Madrid i a la Galeria Cànem de Castelló.

L’exposició “Desviament” s’inaugura el 17 de febrer i es podrà visitar fins al 24 d’abril.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Constantí finalitza l’elaboració d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima

Notícia següent

Baralla en el Campus Catalunya de la URV de Tarragona

Notícies relacionades