L’Hospitalet de Llobregat mostra el projecte de transformació digital de la ciutat al MWC21

A l’estand de l’Ajuntament es faran presentacions d’empreses i emprenedors tecnològics i divulgació de la ciutat, i hi haurà una zona interactiva on es podrà veure un vídeo enregistrat amb tecnologia lead 360º

L’Hospitalet de Llobregat mostra el projecte de transformació digital de la ciutat al MWC21. Imatge cedida per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

L’Ajuntament de L’Hospitalet disposa per primera vegada d’un espai dins del certamen Mobile World Congress. Es tracta d’un estand de 50 metres quadrats que té com a objectiu mostrar el procés de transformació digital de la ciutat, el projecte L’Hospitalet 6.0, i també recollir experiències i coneixements dels assistents al saló per sumar-les-hi. 

Davant del repte que suposa la transició accelerada cap a un món i una economia digitalitzats, L’Hospitalet vol avançar en la seva transformació digital, una estratègia que passa per l’accés de tothom a la tecnologia i a les habilitats digitals com a factor d’inclusió. El projecte L’Hospitalet 6.0 vol crear un laboratori d’innovació a la segona planta del Mercat de la Florida, on conviuran totes les accions destinades a reduir la bretxa digital entre la població —socioeconòmica, generacional i de gènere—, es redissenyarà l’atenció de proximitat, s’impulsaran projectes col·laboratius i es desenvoluparan solucions digitals per a les necessitats de la ciutadania i el teixit productiu.  

A l’estand hi ha tres zones: un espai amb suport multimèdia on es faran presentacions d’empreses i emprenedors tecnològics de la ciutat; una zona de meeting, recollida d’informació i divulgació de la ciutat, i una zona interactiva, amb dues pantalles on es podrà veure un vídeo enregistrat amb tecnologia lead 360º, que permet moure amb les mans i sense contacte amb el dispositiu l’escena que es visualitza a la pantalla.  

A l’espai de presentacions d’empreses i emprenedors tecnològics, avui dimarts es dona a conèixer la Plataforma Sinergia, el portal web per a la divulgació de la recerca i la innovació en salut a L’Hospitalet, a càrrec de Milena Verrie (a les 11 hores); la companyia publicoprivada Xenopat, que es dedica a desenvolupar nous fàrmacs antitumorals i al tractament oncològic personalitzat, a càrrec d’Anna Portela (a les 12 hores), i Science For Change, especialitzada en el desenvolupament de serveis i productes innovadors, a càrrec de Rosa Arias (a les 15 hores). Demà dimecres, podrem assistir a la presentació de Pol Valls de l’empresa Submer (a les 11.30 hores).