L’Hospitalet de Llobregat finalitza l’estiu amb 464 denúncies i 21 detencions

El pla de seguretat s'ha desenvolupat, del 23 de juny al 30 de setembre a diferents punts de la ciutat

El pla especial de seguretat d’estiu s’ha desenvolupat, del 23 de juny al 30 de setembre, als Blocs de la Florida, l’avinguda de Severo Ochoa, la plaça Espanyola i la plaça de la Llibertat   El dispositiu, de caràcter transversal i amb la participació de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i diferents àrees municipals, tenia l’objectiu de garantir la convivència veïnal

El pla especial d’actuació implementat aquest estiu per la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet i diferents àrees municipals, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, per tal de garantir la convivència veïnal a quatre zones específiques de L’Hospitalet ha finalitzat amb un balanç de 464 denúncies i 21 detencions. Les actuacions s’han fet del 23 de juny al 30 de setembre, tant a l’espai públic com en establiments.

Es tracta d’un nou dispositiu municipal, de caràcter transversal, amb la participació dels agents cívics, els facilitadors d’oci nocturn, els inspectors de l’oficina de sancions i els responsables del Pla integral les Planes-Blocs Florida, amb l’objectiu de millorar la convivència ciutadana.

Les actuacions s’han fet als Blocs de la Florida, l’avinguda de Severo Ochoa, la plaça Espanyola i la plaça de la Llibertat, llocs on es concentra el major nombre de queixes veïnals per problemes de convivència. Així, durant l’estiu s’han atès en aquestes zones 1.010 queixes per molèsties a la via pública.

En aquest dispositiu especial s’han efectuat 1.089 controls estàtics per part dels cossos policials, s’han identificat 487 persones, s’han produït 21 detencions, s’han fet 50 inspeccions a locals i s’han imposat 464 denúncies: 207 de civisme, 163 de trànsit, 53 per les mesures anti-Covid i 41 per resistència o desobediència a l’autoritat.

La coordinació dels cossos policials ha permès mantenir la presència diària de vigilància i control en les zones d’actuació, especialment a les nits, mentre que la convivència a les places Espanyola i de la Llibertat, en horari de tarda, s’ha vist millorada amb la realització d’activitats de dinamització de l’espai públic per a infants i famílies. A l’avinguda de Severo Ochoa s’ha treballat conjuntament amb el sector de la restauració per minimitzar els sorolls provocats pels clients dels establiments.