L’Hospitalet commemora el Dia de la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere

Avatar photo

Diferents activitats ja en marxa centraran els actes commemoratius

Imatge d’arxiu LGTB.

L’Hospitalet se suma, un any més, als actes commemoratius del Dia Internacional de l’Orgull de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI). Dilluns, 28 de juny, la façana de l’Ajuntament lluirà una pancarta reivindicativa i quan es faci fosc, la façana s’il·luminarà amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí.  

El mateix dia, a les set de la tarda, es farà una lectura d’un manifest per part de les entitats ALISE, Bruixes, L’H Orgull amb les actuacions de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts i Street Dance Area. A l’acte hi assistiran l’alcaldessa, Núria Marín, i la regidora d’Igualtat i Joventut, Laura García. 

Enguany el programa d’activitats recull diferents actes de la segona edició de Berdache, el festival d’arts visuals i escèniques centrat en el gènere i la identitat. Així, dilluns, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, hi haurà diverses actuacions, com són: al Teatre Joventut, l’escriptora Brigitte Vasallo i l’artista visual Alba G. Corral presenten la intervenció escènica Un cos (possible) i lesbià; a l’Auditori Barradas, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol presenten l’espectacle #Losmicrófonos, i finalment, a El Pumarejo la cantaora flamenca Ana Brenes presenta l’espectacle Camino, un passeig metafísic per l’imaginari de l’artista explicat a través dels pals del flamenc. 

També durant tot el dia 28 a través de les xarxes socials (als stories d’Instagram) es farà campanya de sensibilització sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere; un acte organitzat pels Joves per la Igualtat i la Solidaritat i Ajuntament. (Adjuntem el programa d’activitats en pdf. 

Enguany, a banda de les actuacions culturals que se celebren, destaca la instal·lació d’estands informatius en diferents llocs de L’Hospitalet per tal de sensibilitzar la ciutadania en el respecte amb la diversitat i prevenir les discriminacions i/o agressions LGTBI-fòbiques. 

Nova Oficina LGTBI+ al carrer de l’Emigrant 

D’altra banda, l’Ajuntament obrirà el mes de setembre l’Oficina LGTBI+ a l’equipament municipal del carrer de l’Emigrant, 27, compartint espai amb el Centre Cultural Sanfeliu. El nou centre tindrà caràcter provisional, a l’espera d’un espai definitiu, però permetrà donar un millor servei amb una atenció individualitzada. A la nova oficina, el personal municipal podrà tenir un major contacte i fer un seguiment presencial amb les persones que ho requereixin. 

Fins ara, aquests serveis d’atenció estaven ubicats al Centre d’Atenció i Informació a la Dona, i moltes atencions individualitzades es realitzaven a les dependències de Serveis Socials del Districte III.  

Amb l’obertura de la nova oficina, la Regidoria d’Igualtat i LGTBI+, vol crear un espai de referència LGTBI+, un espai segur, inclusiu, on poder prestar les atencions però també fomentar la dinamització i la conscienciació d’igualtat afectiva i sexual. 

Des de l’Oficina s’ofereix informació, orientació, suport psicosocial amb relació a situacions de LGTBI-fòbia; formació al personal municipal, a professionals del sector de la infància-adolescència, tallers en els instituts de secundària, professorat i associacions de famílies; campanyes de sensibilització a la ciutadania i commemoració dels dies internacionals en estreta col·laboració amb entitats del municipi o vinculades. 

L’Ajuntament va aprovar, ara fa dos anys, el Pla per la diversitat sexual, amb tres objectius principals: sensibilitzar sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere tota la població; prevenir, detectar i atendre les discriminacions i violències per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i garantir els drets de les persones LGTBI. Aquest pla es va elaborar amb l’estreta implicació de la Diputació de Barcelona i d’entitats i associacions especialitzades com ALISE, Bruixes o l’Observatori contra l’Homofòbia, i amb la coparticipació de professionals i agents socials de nombrosos àmbits de la vida quotidiana (educació, treball, esports, salut…).  

L’any 2013, L’Hospitalet va ser la primera gran ciutat que es va declarar municipi actiu contra l’homofòbia i la transfòbia arran de l’aprovació al Ple d’una moció que va obtenir el vot favorable de la majoria de regidors i regidores.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PP porta al Tribunal Constitucional la llei de l’eutanàsia

Notícia següent

Figueres inicia el procés participatiu per a la redacció del Pla d’Acció per a l’energia sostenible

Notícies relacionades