L’Hospitalet avalua el Pla local per la diversitat sexual, afectiva i de gènere

Aquest pla va néixer amb els objectius de sensibilitzar la població i atendre les situacions de discriminació i violència i per garantir els drets de les persones LGTBI

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Pla local per la diversitat sexual, afectiva i de gènere impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat ha superat el 50 % d’execució. Aquest pla va néixer amb els objectius de sensibilitzar la població sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere, i també per prevenir, detectar i atendre les situacions de discriminació i violència i per garantir els drets de les persones LGTBI.

 

La coordinació i el lideratge del pla es desenvolupa a l’Oficina Municipal LGTBI+ i a la Regidoria d’Igualtat, però la visió transversal que el caracteritza fa que hi hagi implicades diferents àrees municipals, les quals instrumentalitzen les accions que conté per seguir avançant en la consolidació de drets d’aquests col·lectius.

 

La posada en pràctica del pla es planteja en 8 àmbits diferents (laboral, educatiu i lleure, esportiu, benestar i drets socials, espai públic, participació i cultura, salut, i organització municipal). Dins d’aquests àmbits, s’ha fet el seguiment de 97 accions, amb 43 objectius i 204 indicadors que, en conjunt, han permès presentar l’avaluació i la valoració tant dels processos com dels resultats.

 

D’acord amb les xifres, el pla supera el 50 % d’execució, encara que, des que es va presentar el juny del 2019, la pandèmia, el confinament i les restriccions van complicar la situació. Cal destacar positivament que les accions a curt termini tenen un grau d’execució del 61 %.

 

En general, es fa una bona valoració del pla pel que fa a la necessitat i la importància de la seva existència, al contingut i a la guia. Paral·lelament, el document s’ha d’adaptar, prorrogar i replantejar incorporant-hi noves accions a les ja existents.

 

La presentació avaluadora del pla té lloc avui, 31 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere.

 

Estem davant d’un procés de transformació social i cultural de gran envergadura que encara no s’ha completat. La pròrroga del pla permetrà a les entitats de la ciutat continuar aportant la seva visió necessària per a la planificació i avaluació de les polítiques públiques antidiscriminatòries i en matèria LGTBI per avançar cap a un municipi respectuós amb la diversitat de la seva ciutadania.