Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

L’Hospitalet acull una jornada sobre escoles de segona oportunitat

Avatar photo

L’Hospitalet compta amb dos centres de noves oportunitats: el Centre Municipal de Formació i El Repartidor-Escola Restaurant

Torre Barrina acull avui la V Trobada Nacional d’Escoles de Segona Oportunitat, seguida en streaming a tot l’Estat i organitzada per l’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat.   

L’objectiu de la jornada és reflexionar sobre l’abandonament educatiu prematur, que a Espanya se situa en el 16 % dels joves de 18 a 24 anys i a Catalunya en el 17,4 %, lluny del 10 % que ha marcat la Unió Europea. Aquesta taxa fa referència als joves que no reben formació i no tenen estudis secundaris postobligatoris. 

L’Hospitalet compta amb dos centres que ofereixen noves oportunitats a la gent jove: el Centre Municipal de Formació, amb una trajectòria de 27 anys, a la carretera del Mig, i El Repartidor-Escola Restaurant, a la plaça del Repartidor. Tots dos han estat centres pioners en aquesta modalitat.

En l’obertura de la jornada, l’alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha destacat que “els bons resultats dels dos centres de L’Hospitalet ens impulsen a continuar endavant amb aquest model, que ha demostrat ser vàlid, útil i indispensable per tal que cap jove quedi exclòs de la formació”. Marín ha defensat la col·laboració publicoprivada en projectes d’aquest tipus. 

Les escoles de noves oportunitats són una resposta per a joves de 18 a 24 anys que no reben formació o que no tenen estudis secundaris postobligatoris. Amb acompanyament personalitzat, itineraris formatius flexibles i individualitzats i en aliança amb empreses, es construeix el projecte vital de cada jove. Així, s’afavoreix el seu retorn al sistema educatiu i/o la seva inserció en el mercat laboral. 

L’acte també ha comptat amb la participació de la secretària general del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Núria Cuenca; el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós, i la comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Truñó. La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha enviat una salutació enregistrada. Entre d’altres, la jornada compta amb una ponència inaugural del catedràtic de política econòmica de la Universitat de Barcelona i president de la Fundació Cercle d’Economia, Antón Costas. 

La trobada està organitzada per l’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat, la Fundació El Llindar, la Fundació Adsis, la Fundació Comtal, la Fundació Gentis, la Fundació Marianao i Salesians Sant Jordi. Compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, L’Ajuntament de l’Hospitalet, la Fundació “La Caixa”, Fundació Orange i Fundació Josep Botet. Compte a més amb la col·laboració de Torre Barrina i amb el suport de Diputació de Tarragona, Canal Terres de l’Ebre i Eduqatia. 

L’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat aplega 43 centres que atenen 7.900 joves a tot l’Estat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Servei de Medicina Intensiva avalua el síndrome post ingrés UCI

Notícia següent

Tarragona commemora el dia internacional de la dansa a través d’un vídeo homenatge

Notícies relacionades