L’extrema dreta catalana es revenja de l’atac a la Generalitat

El matí de dilluns el restaurant O'Chispa ha despertat amb pintades típicament atribuïdes a grups neonazis

El diumenge al migdia, el Palau de la Generalitat patia un atac amb sang. El dilluns TV3 afirmava que els autors de l’atac eren els integrants de cinc famílies que regenten un restaurant d’especialitats gallegues a l’Hospitalet del Llobregat anomenat O’Chispa.

Segons ha informat el diari Tot Barcelona, aquest dimarts el restaurant s’ha llevat amb pintades a la seva façana com resposta a la seva acció a la plaça Sant Jaume. Aquestes pintades han estat realitzades per algú o algunes persones pròximes a l’extrema dreta catalana. “Puto nyordo” i “torna al teu país” són alguns dels missatges escrits a la façana i persiana del restaurant O’Chispa.

Així mateix, a la façana els atacants hi ha escrit els números 33. Aquesta xifra al·ludeix al concepte “Catalunya Cristiana”. Funciona de la mateixa manera que el número 88 atribuït a grups neonazis i que signifiquen “Heil Hitler”. En aquest cas, el 33 fa referència a la tercera lletra de l’abecedari.

L’acció atribuïda al restaurant O’Chispa tenia com a objectiu denunciar la situació del sector de la restauració amb la pandèmia i ha fet que el govern decideixi blindar el Palau de la Generalitat amb unitats antiavalots dels Mossos.