Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

L’Escola Municipal Pau Vila de Parets del Vallès celebra el 60è aniversari

Avatar photo

La festa commemorativa es va dur a terme, el 18 de març, en el centre educatiu i inclourà diferents activitats lúdiques i culturals per a tots els públics

L’Escola Municipal Pau Vila va celebrar el dissabte, 18 de març, la festa oberta a tothom commemorativa del 60è aniversari del centre educatiu. L’activitat es va iniciar amb una benvinguda, una visita a l’escola, una exposició fotogràfica i l’olivera dels bons desitjos, així com, amb la tertúlia Espai de les famílies, alumnes, exalumnes i mestres.

La jornada commemorativa va prosseguir amb la inauguració de la placa de l’efemèride i els parlaments institucionals, acompanyada d’un ball de gegants a càrrec de l’associació Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets i d’una demostració de la Colla Castellera Manyacs de Parets, juntament amb una botifarrada de germanor per a tots els assistents.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va destacar que “hem celebrat el 60è aniversari de l’Escola Municipal Pau Vila que es tracta d’un dia important per l’escolta i també per Parets. A mi particularment, com a exalumne del Pau Vila, que abans s’anomenava Patronat d’Ensenyament, fa que l’acte encara sigui més emotiu. Aleshores, l’ensenyament era en castellà i les aules estaven separades per sexe, no va ser fins a la inauguració d’aquest equipament on està ara, a la Pedra del Diable, quan les classes van ser per primera vegada mixtes, amb nens i nenes. Volem aprofitar per felicitar a totes les direccions de l’escola que hi ha hagut durant els 60 anys que han fet possible la continuïtat i felicitar també a les actuals perquè gaudeixin de l’aniversari”.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, va apuntar que “estem molt il·lusionats per celebrar l’aniversari, com a regidora d’Educació, vull felicitar a tots els professionals que han estat aquí durant aquests 60 anys, perquè sense ells res d’això hagués estat possible. Al mateix temps, a totes les famílies que han passat per aquí, a nivell personal, jo he estat alumne, mestre i ara també mare d’aquesta escola. Per aquest motiu estem molt emocionats per la celebració i volem agrair també a totes les associacions que han volgut participar en la jornada”.

La directora de l’Escola Municipal Pau Vila, Pilar Piernau, va explicar que “la celebració ha estat un gran dia, es tracta d’una gran festa, però durant el curs anirem fent diferents actes per a commemorar l’aniversari. La celebració ha unit a les famílies, als alumnes, als exalumnes, als mestres, als exmestres, a l’Ajuntament, i a les entitats del poble que han col·laborat amb la celebració de l’aniversari. Estem molt contents perquè som l’escola municipal de Parets i la celebració dels 60 anys, per nosaltres, és una il·lusió molt gran”.

Per finalitzar l’acte, a la tarda, hi va haver una interpretació de l’associació Gitanes de Parets, una actuació de Diables Parets a través un taller d’iniciació al correfoc, i el ball del gegant i els capgrossos del Pau Vila. A més, es va comptar amb una actuació musical del grup de rock and roll Notabú que va posar fi a la festa del 60è aniversari del centre educatiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

800.000€ per l’accessibilitat universal als equipaments turístics de Manresa

Notícia següent

El Servei d’Ocupació de Lloret de Mar gestiona 1.245 ofertes laborals

Notícies relacionades