Les Tardes temàtiques de l’Hospitalet continuen a la primavera

Les sessions es faran a partir de les 18 hores, a través de la plataforma Google Meet, i aniran a càrrec de professionals especialitzats

Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. Imatge pròpia

L’Oficina Jove de L’Hospitalet posa a l’abast del jovent de la ciutat una nova programació de Tardes temàtiques, sessions gratuïtes que, des de la tardor, a causa de la situació de pandèmia, es fan en línia i que tracten qüestions d’interès relacionades amb àmbits diversos. Per participar-hi només cal fer la inscripció prèvia al web de Joventut: www.joventutlh.cat. 

Les sessions es faran a partir de les 18 hores, a través de la plataforma Google Meet, i aniran a càrrec de professionals especialitzats en les qüestions que s’aborden o de joves que explicaran experiències relacionades amb la formació, la mobilitat sostenible o la recerca de feina durant l’estiu. 

Les sessions són les següents:  

  • Descobreix la teva vocació (29/04/2021). Taller d’autoconeixement i descoberta basat en la cultura japonesa, segons la qual tothom té una raó de ser, un motiu per existir, l’ikigai. A partir d’aquí s’abordarà la descoberta mitjançant les aficions, el talent personal o les professions que més interessen a cadascú. 
    
  • Mobilitat sostenible (03/05/2021). S’exposaran projectes que promouen la mobilitat sostenible i conscient: camps de treball, camps de solidaritat, WWOOF, viatges en autocar, tren i altres opcions per marxar a l’estranger d’una manera conscient i respectuosa amb el medi ambient i les altres cultures. Joves que han realitzat projectes de mobilitat sostenible explicaran la seva experiència. 
    
  • Estudis postobligatoris-especial preinscripcions (4/05/2021). Es resoldran els dubtes sobre la documentació necessària, l’adjudicació de places o un tràmit que calgui fer. En aquesta xerrada es donarà informació important en relació amb la tramitació de la preinscripció d’estudis postobligatoris, especialment pel que fa als cicles formatius de grau mitjà i superior. 
    
  • Cercar feina a l’estiu (12/05/2021). L’estiu és l’època per excel·lència per trobar una feina temporal que es pugui compaginar amb les vacances i els estudis. En aquest taller s’oferirà informació per cercar feina en relació amb els sectors on hi ha més oportunitats (tenint en compte, també, la situació de pandèmia). 
    
  • Cercar feina a l’estiu: CV i l’entrevista (19/05/2021). Els assistents podran aprendre a dissenyar un bon currículum i a preparar una bona entrevista de treball, dos elements cabdals per culminar amb èxit un procés de recerca de feina.  
    
  • Gestió de l’estrès davant dels exàmens (25/05/2021). En aquest taller es compartiran eines pràctiques per gestionar l’estrès i les emocions durant l’època d’exàmens per tal que els estudiants els puguin afrontar d’una manera tranquil·la i organitzada. 
    
  • Mobilitat internacional (31/05/2021). Sessió informativa sobre les diferents oportunitats de mobilitat existents per marxar a l’estiu a l’estranger: viatjar gastant el mínim, projectes Erasmus+, voluntariat, workaway, WWOOF, estades en allotjaments alternatius, au pair i feina temporal d’estiu a l’estranger. Es comptarà amb joves que han realitzat un projecte de mobilitat a l’estiu que explicaran la seva experiència.