Les escoles de Barcelona en peu de guerra

El pròxim 15 de gener almenys 27 escoles han afirmat que duran a terme nous talls de carrer

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Moto aparcada als accessos de l'Escola Àngels Garriga. Foto: Eixample Respira

El passat 11 de desembre les famílies de nens i nenes de 20 escoles de Barcelona van manifestar-se tallant els carrers de davant dels seus centres per reclamar una millora dels entorns urbanístics de les Escoles a la capital catalana al mateix temps que exigien a l’Ajuntament la reducció de la contaminació. Sota el lema “Escola a escolta, recuperem la ciutat!” aquest moviment que ha unit forces amb organitzacions tals com Eixample Respira sembla que creix dia a dia.

Segons han informat les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) de Barcelona convocants el pròxim 15 de gener es tornaran a convocar concentracions davant dels centres escolars. Així, si en la darrera ocasió van ser una vintena d’escoles, ara ja en són 27 les que han expressat la seva intenció de tallar els carrers i 47 les que han firmat un manifest de suport exigint millores.

En gran part les protestes tenen com a objectiu pressionar el govern municipal perquè compleixi les seves promeses electorals. Colau va prometre pacificar 200 centres escolars a la ciutat.

Així mateix, les demandes de la reducció de la contaminació s’emmarquen dins del malestar davant les últimes informacions de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. L’estudi elaborat per l’Ajuntament revela que dels entorns de 342 escoles, tant públiques com privades, que agrupen 122.000 infants, el 26% estan exposats per sobre als nivells recomanats de gasos contaminants. Són sobretot escoles situades a l’Exemple, Ciutat Vella i Gràcia que es situen per sobre de la mitjana d’exposició de diòxid de nitrogen. Això significa que uns 30.000 podrien desenvolupar problemes respiratoris, ja que 1 de cada 3 casos d’asma infantil estan produïts pel fort tràfic de vehicles que hi ha a la ciutat.